Slide
Slide

През 2019 година състезанието до 14 години от Първа категория се измества в София

Силният турнир, на който България за първи път домакинства през миналата година в Албена, започва да има все по-голяма тежест. Шампионите от родния ни курорт Костантин Женьов от Русия и Фатма Идризович от Сърбия в края на миналата година се класираха за финалния Мастърс на ТОП 8 на Европа и го спечелиха. След това руснакът, който още няма 15 години бе поканен да бъде част от мъжкия национален тим за Купа Дейвис в мачовете с Швейцария.


От тази седмица №1 в европейската ранглиста е румънецът Александру Михай Коман – националът на северната ни съседка, който игра финал при двойките в Албена. В ТОП 8 е и германецът Гьорг Израелян, който също записа силно участие в родния ни курорт.

Детето-чудо Линда Фрухвиртова от Чехия, която остави прекрасни впечатления от играта си в Албена, сега е №2 в Европа – само на 5 точки от лидерката. Очаква се именно тези имена да бъдат скоро част от мъжкия и дамския световен елит, който да реди победи в топ турнирите от Големия шлем.
Турнирът в Албена влезе в историята като първото издание до 14 години от най-високата първа категория, което се проведе в България.

През тази година авторитетния турнир, събиращ елита на Европа, ще се премести в София – квалификациите започват на 25 май, а срещите от основната схема на 27 май. Двубоите ще се проведат на Българския национален тенис център. Организатори са Смайл ивентс и Българската федерация по тенис.

Сподели публикацията