Slide
Slide

Истанбул. 6 са жертвите на експлозията, а ранените са 81, съобщи лично президентът на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган. „Истиклял“ е най-оживената търговска улица в Истанбул и започва от площад „Таксим“ в центъра на мегаполиса. Експлозията стана днес в 16.20 часа (15.20 часа българско време). Няма данни за пострадали български граждани!

Звукът от експлозията беше запечатан на множество видеозаписи, на място на стъпи паника. На място пристига полицейски екипи, линейки и пожарникари. Булевардът е евакуиран, затворена е и джамията на намиращия се в близост площад „Таксим“.

Причината за взрива остава неизвестна. Петима прокурори са натоварени с разследване на инцидента.

Министрите на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на правосъдието Бекир Боздаг са отменили всичките си ангажименти и пътуват към Истанбул.

Върховният съвет за радио и телевизия наложи забрана за излъчване на множеството записи на свидетели, запечатали момента на експлозията.

Отправен беше призив хората да не се доверяват и на никаква информация за случилото се на „Истиклял“, публикувана в социалните мрежи.

През 2016 година булевард „Истиклял“ беше сцена на самоубийствен атентат. Тогава загинаха 5 души, а 36 бяха ранени. 2 от жертвите и 12 от пострадалите бяха чуждестранни граждани. Източник БНР

Сподели публикацията