Slide
Slide

Туристите пишат жалби заради шума и прахоляка от преминаващите камиони

Царево/Бургас. Труден, но успешен се очертава сезон лято 2021 г. За част от хотелиерите в Царево той е още по- тежък предвид действията, които е предприела Общината по изграждане на буни и разширяване на плажната ивица в разгара на туристическия сезон. Това се казва в позиция на Бургаската регионална туристическа камара, изпратена до медиите.

Туристическата организация посочва, че неколкократните сигнали и писма до местните ръководства не възпряха действията на Общината и цяло лято туристите се оплакват пред туроператорите си от постоянния шум и прахоляк от преминаващи камиони.

БРТК отправи писмо до кмета на Община Царево и до Областния управител на Бургас, за жалост за пореден път сме свидетели на безхаберие от страна на държавни служители.

Сега държавата ще отчете успешен сезон , а бизнесът ще се занимава с отговор на жалби. Основния туристопоток в хотели „Бел Вю“, „Хермес“ и „Вриз“ е от чешки туристи.

В края на месец юни 2021 год. От БРТК изпратихме сигнална записка относно рекламациите в трите хотела, причинени от движението на МПС и нарушението на покоя, сигурността и здравето на българските и чуждестранни туристи. За 10 (десет) дни до 15.07.2021 год., движението на тежкотоварни МПС беше спряно. След което нашите членове отново алармираха за възобновяване на строителната дейност.

На 27.07.2021 год. в гр. Царево проведохме поредица от срещи с почиващите в трите хотела, в които те отново поставиха проблема като нерешен и разказаха, че на ден по двете направления се извършват до 10 – 12 курса. Вследствие на горе установеното на 30.07.2021 отново изпратихме сигнална записка до г-н Лапчев кмет на Царево, но за съжаление отново останахме нечути. Думите ни останаха глас в пустиня и по отношение на Областния управител на Бургас. Молим за спиране движението на тежкотоварни МПС, пренасящи скална маса по 15-20 т и открито спазване на Закона за устройството и управление на Черноморското крайбрежие и спиране на строителството от месец май, ежегодно“, пишат от БРТК.

Събитийният живот в Замъка е в разгара си, атракцията отново бе посетена от победителя в конкурса „Великобритания търси талант“

„Не е новост пренебрежителното отношение на местната власт към бизнеса, но е срамно в тежък за бранша сезон обещаващ да завърши успешно и при 100% заетост на базата в разгара на лятото да тормозиш почиващите. Знаем колко усилия полагат хотелиери и туроператори , за да обслужат качествено своите клиенти недопустимо е държавата да се явява техен враг.

Не отричаме, че изграждането на буни за разширяване на плажната ивица е великолепно решение на Община Царево. Но всичко щеше да бъде рационално и полезно, ако беше удължен пътят им с километър – два до плажа както внесохме предложение до кмета. А не както сега по начин застрашаващ сигурността, спокойствието и здравето на туристите“, добавят от туристическата организация.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията