Slide
Slide

Берковица. Традиционният за Берковския балкан „Празник на малината“ ще се проведе в периода 13 – 15 август, в местността „Горната кория“, в зоната на хижа Ком – нова. Организатор на събитието е Клубът на туристите – ветерани, които са част от „Туристическо дружество Берковица“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Берковица. За мероприятието са поканени гости от 20 туристически клуба от цялата страна, които ще вземат участие в тридневния празник.

Началото на програмата ще започне на 13 август /петък/, от 19 ч. пред хижа Ком – нова с участието на оркестър „Здравец“ от град Берковица.

Покана от Чупрене: Традиционният турлашки събор „Када кум прасе и ти вречу“ започва на 27 август

Съботният ден ще бъде наситен с мероприятия, свързани с планината, като от ранни зори ще бъдат организирани три лъча, чрез които туристите ще могат да се разходят в берковския балкан и да се насладят на красивите гледки.

Първата група, която ще се изкачи до връх Голям Ком ще тръгне в 07:00 часа от хижа Ком – нова. За втората група е предвидена разходка до връх Щърковица, с час на тръгване 08:00 часа, като за същия час е посочено и тръгването на третата група, която ще посети местност „Вазов камък“ и ще достигне до хижа Ком – стара. В 16:00 часа в хижа Ком – нова е насрочена среща на всички участници от планинските походи, проведени през деня, за обмяна на впечатления, на чашка планински чай и ароматно кафе.

Празничната съботна вечеря ще започне в 19:00 часа с музикална програма, в която ще вземат участие дамска певческа група и мъжка певческа група „Мераклийте“ към пенсионерски клуб „Берковски кестен“, град Берковица.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията