София. „Амбицията ни е да утвърдим дестинация България като целогодишна, сигурна и атрактивна не само с традиционните видове туризъм – морски и планински, но и със специализираните като културен, конгресен, балнео и СПА туризъм, здравен и други, чрез които не само да преодолеем сезонния характер на туризма у нас, но и да деконцентрираме туристическите потоци от морските и планински курорти към вътрешността на страната“. Това заяви зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева в онлайн приветствие на откриването на международната научна конференция „Съвременни предизвикателства в туризма“.

Международна научна конференция „Съвременни предизвикателства пред туризма“ събра онлайн 173 участници от 28 страни

„Променяме маркетинговите и рекламни кампании, за да намерим най-добрите решения за увеличаване на входящия туристопоток, въпреки кризите. Налагаме и нови подходи с цел подобряване на националната туристическа реклама, чрез комуникационни дейности на вътрешния и външните целеви пазари срещу заложени резултати, ангажирани с цели за икономическа, социална и екологична устойчивост“, каза зам.-министърът.

На шопинг за почивка: Хотелите гостуват в The Mall този уикенд с атрактивни предложения за ваканция в България

Проф. Модева приветства организаторите и участниците в конференцията от името на министър Христо Проданов. В тазгодишното събитие участие взимат над 160 представители на научната общност от 28 страни от целия свят, което го прави най-голямото в областта на туризма в България. Чуждестранните участници са над 70%. Сред тях са редица изтъкнати професори и учени с огромен престиж в академичната общност.

Организатор на конференцията е Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, в партньорство с Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA