Художествена галерия „Борис Денев“ за първи път ще се представи на Международното изложение „Културен Туризъм“
Художествена галерия „Борис Денев“ за първи път ще се представи на Международното изложение „Културен Туризъм“
Slide
Slide
Slide
Slide

Велико Търново. Художествена галерия „Борис Денев“ за първи път ще се представи на Международно туристическо изложение „Културен Туризъм“.  В дните на борсата от 14 до 16 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“  гостите и гражданите на Велико Търново ще могат да видят представителна извадка от най-новата изложба на културния институт „Завръщане към Велико Търново“.

Художествена галерия „Борис Денев“ е една от най-разпознаваемите емблеми на Велико Търново. В изложбата „Завръщане към Велико Търново“ са експонирани 130 произведения на автори, чиито творчески и жизнен път е свързан с Велико Търново. Експозицията е изцяло от фонда на галерията и за първи път представя пред публика пет поколения творци. Тя ще остане подредена и достъпна за посещение до средата на месец май.

Туристическото изложение „Културен туризъм“ се завръща с богата и интересна програма

„Амбицията на галерията е тя да се утвърди като значим обект на културния туризъм в старопрестолния град. Обновяването на експозициите от собствения фонд, съдържащ над 5000 произведения на изкуството, включването на модерни интерактивни презентации и предвидените до края на годината 4 мащабни изложби, осъществени в партньорство с други галерии, са основание галерия „Борис Денев“ да се включи подобаващо в маршрута на всеки посетил на Велико Търново“,  посочва директорът на културния институт Мартин Митев.

„Културен туризъм ‘2022“: Работилница „Седянка“ дава уроци по украса на Великденски яйца и национална везба за начинаещи

Още през месец юни ще  е следващото значимо събитие от календара на художествената галерия – изложба с творби на Владимир Димитров-Майстора и на художници от Кюстендилската изобразителна школа. Нови тематични изложби ще допълват постоянната експозиция и през септември и октомври.

Със своите обновени пространства галерията се налага и като предпочитан домакин на други жанрово различни културни събития и привлича все повече посетители.

Сподели публикацията