Slide
Slide

Велико Търново. Художествена галерия „Борис Денев“ за първи път ще се представи на Международно туристическо изложение „Културен Туризъм“.  В дните на борсата от 14 до 16 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“  гостите и гражданите на Велико Търново ще могат да видят представителна извадка от най-новата изложба на културния институт „Завръщане към Велико Търново“.

Художествена галерия „Борис Денев“ е една от най-разпознаваемите емблеми на Велико Търново. В изложбата „Завръщане към Велико Търново“ са експонирани 130 произведения на автори, чиито творчески и жизнен път е свързан с Велико Търново. Експозицията е изцяло от фонда на галерията и за първи път представя пред публика пет поколения творци. Тя ще остане подредена и достъпна за посещение до средата на месец май.

Туристическото изложение „Културен туризъм“ се завръща с богата и интересна програма

„Амбицията на галерията е тя да се утвърди като значим обект на културния туризъм в старопрестолния град. Обновяването на експозициите от собствения фонд, съдържащ над 5000 произведения на изкуството, включването на модерни интерактивни презентации и предвидените до края на годината 4 мащабни изложби, осъществени в партньорство с други галерии, са основание галерия „Борис Денев“ да се включи подобаващо в маршрута на всеки посетил на Велико Търново“,  посочва директорът на културния институт Мартин Митев.

„Културен туризъм ‘2022“: Работилница „Седянка“ дава уроци по украса на Великденски яйца и национална везба за начинаещи

Още през месец юни ще  е следващото значимо събитие от календара на художествената галерия – изложба с творби на Владимир Димитров-Майстора и на художници от Кюстендилската изобразителна школа. Нови тематични изложби ще допълват постоянната експозиция и през септември и октомври.

Със своите обновени пространства галерията се налага и като предпочитан домакин на други жанрово различни културни събития и привлича все повече посетители.

Сподели публикацията