Илин Димитров: Парите за туризъм са повече от миналата година и бюджетът е с 10% завишен
Илин Димитров: Парите за туризъм са повече от миналата година и бюджетът е с 10% завишен
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Парите за туризъм са повече от миналата година и бюджетът е с 10% завишен”, заяви в “Тази неделя” по bTV Илин Димитров, председател на Комисията по туризъм в Народното събрание.

“Най-голямата част от бюджета на Министерството на туризма е частта за реклама, като тя е местна и национална”, каза Илин Димитров.

“Най-голямата част от бюджета на Министерството на туризма – 18 млн. лв. – е частта за реклама, като тя е местна, насочена към развитие на районите и ОУТР и националнa. Бюджетът в България тази година предвижда на турист за реклама да бъдат похарчени 1.30 евро, съобщи Илин Димитров. За сравнение в Швейцария те са 40 евроцента, във Франция – 57 евроцента, в Италия – 64, Словения – 43. Изводът: България не е бедна държава, а безобразно крадена”, каза Димитров.
Той посочи, че ще бъде направен нов Закон за туризма, който ще бъде създаден заедно с бранша. Вътре ще бъде засегнато създаване на туристическа полиция и единна браншова организация, ще бъде прецезирана Наредбата за националните курорти.

Вижте във видеото целия разговор.

Сподели публикацията