Slide
Slide

Българското розово масло е „Ролс Ройс“-ът в региона, признаха от „Esseterre Bulgaria“. Розата и маточината са най-скъпите етерични масла на американската компания doTERRA.

Добрич. Един от най-желаните и търсени от чуждестранните туристи аромати – Българска роза – бе посочен за Аромат на 2020 година. Изборът бе обявен от Пламен Николов – управител на най-голямата дестилерия у нас „Esseterre Bulgaria“, която е дъщерна компания на американската doTERRA.

Пламен Николов – генерален директор на Esseterre Bulgaria

„Нашата роза е изключително масло, признато и от външни специалисти. Розовото масло има спецификата да задържа други аромати. Използва се включително и при световноизвестни парфюми. Парфюмите не миришат на роза, но ароматът на розата има свойствата да задържа други аромати. Розовото масло се дестилира в няколко района близо до страната ни – в Турция, Грузия, Крим и др. места. Българската роза е търсена заради спецификата на Розовата долина край Казанлък, както и на дестилационни практики. Ако турското розово масло е „Фолксваген голф“, то българското е „Ролс Ройс“-ът, сподели пред информационна агенция bgtourism.bg Пламен Николов.

На разходка из най-красивите ханзейски градове на Германия

Изборът на актуален „Аромат на годината“ се провежда за първи път и дава погледа на водеща компания у нас и по света към възможностите за работа с ароматите. Целта й е да зададе не само локален, но и световен тренд, който да подпомага потребителите в избора на аромати.
В Добрич се правят четирите от най-важни масла за компанията майка – doTERRA, която е базирана в Юта и е създадена през 2008 година. Днес фирмата реализира над 2 милиарда долара оборот, а една от гордостите й е структурата й в Столицата на Добруджа, която е първият задграничен завод 100% собственост на doTERRA. У нас се правят двете най-масови масла – гръбнакът на бизнеса на компанията – лавандула и тамян. В България се правят и двете най-скъпи масла – роза и маточина.

HolidayCheck дава златни награди на 7 български хотела, 4 от тях са в Златни пясъци

Работната ръка в „Esseterre Bulgaria“ достига до 261 души през сезона, а постоянно назначени са над 100 специалисти. Всички работници в компанията са българи!
„Моята цел е всеки един наш служител да има личен и професионален растеж по време на своя престой. Ние работим успешно с малцинствата. Включваме ги в квалификационни курсове“, посочи още Пламен Николов пред bgtourism.bg. С помощта на dōTERRA Healing Hands® компанията в Добрич е сериозно социално ангажирана и подпомага проекти, които са значими на локално ниво.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията