Акаба, Йордания
Slide
Slide

София. След две седмици българските туристи вече ще имат директна връзка с бижуто на Червено море – йорданският курортен град Акаба. Наското принцесата на Йордания Дана Фирас бе на посещение в страната ни, а от 27 октомври нискотарифната компания Ryanair вече ще свързва родната ни столица с град Акаба, който е побратимен с Варна. Проверка на BGtourism.BG установи, че в този час самолетните билети от и до екзотичната дестинация са на много атрактивни цени за 30 октомври – 30,64 евро от София до Акаба и връщането на 6 ноември – 24,30 евро от Акаба до София. Двете дестинации ще бъдат свързани по въздух от 27 октомври.

Полетът е 2.55 часа, като тръгването от София е в 16.35 часа. Препоръчително е да опитате гмуркане с шнорхел.

В залива, където се намира градът, са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само тук.

Неотдавна в Акаба беше открит подводен музей, който е разположен на дълбочина 28 метра. Той съдържа 19 образци на извадена от употреба военна техника -има дори истински хеликоптер. Ако не сте фенове на гмуркането, то наемете лодка с прозрачно дъно: това е още една чудесна възможност да видите много интересни неща. Акаба е курортен град, но е препоръчително бански или предизвикателно облекло – къси поли или панталонки, да се носят само на плажа. Не пропускайте и древният град Петра с известния набатейски храм Ал Хазне, издълбан в скалите. Тази гледка ще остане в паметта ви за цял живот!
Розово-червеният град ще ви приветства с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера!

През октомври „Райънеър“ започва полети от София до Марсилия, Париж и Акаба

Сподели публикацията