Slide
Slide

Контузия попречи на националката ни Радосвета Симеонова да направи златен хеттрик на маратона в София. След успехите й през 2016 и 2017 година атлетката от Добрич е принудена да се откаже от старта тази неделя – 14 октомври, заради тежка травма.
Голямата ни шампионка от клуб Добруджа 99, която ежеседмично ни радва с призовите си места, ще пропусне едно от най-важните състезания от календара на БФЛА. Възпитаничката на Николай Янков и Еманоела Радева е носителка на 3 титли и е една от най-успешните български атлетки на дълги разстояния. Тя е шампионка на България Маратон София последните две години и Балканска вицешампионка по маратон, шампионка на 3000 м с препятствия, многократна шампионка на 20 км спортно ходене.
Контузия обаче попречи на Симеонова да покаже класата си на вече няколко отминали състезания, признаха от щаба пред BGtourism.BG. Взели са не лекото решение добричлийката да не защитава титлата си на националния шампионат по маратон след два дни.
„Радосвета имаше много стартове досега и още много важни състезания й предстоят. Предприето е лечение за бързото й възстановяване, но най-решаващият елемент е почивката в момента, заяви Николай Янков.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията