Снимката е илюстративна
Slide
Slide

София. Уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив ще тръгне от утре (13 август, вторник) от Централна гара София до морето. Машината ще пътува за първи път с бързия влак № 8613 от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната.

Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.

Своеобразното произведение на изкуството се реализира от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел.

Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.

Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас заминава в 13:20 ч.

Познат на поколения под артистичния псевдоним “Nasimo”, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради.

Насимо е светъл пример за роден артист, който въпреки неблагоприятните условия за развитие на талант от неговия ранг, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, дори за световната художествена сцена.

Сподели публикацията