Още “ужилени” от евтини почивки по морето, измамените искат затвор за “туроператорката”
Още “ужилени” от евтини почивки по морето, измамените искат затвор за “туроператорката”
Slide
Slide
Slide
Slide

Перник. Продължават да валят жалби в полицейските управления в страната срещу “туроператорката” Елка Николова, която предлагала евтини почивки по Черноморието чрез фейсбук. Този следобед сигнал във Второ РПУ в Перник подаде и Бисер Т., който е бил “ужилен” със 150 лева.

“На 7 юни реших да си запазя почивка за двама в Ахтопол от 4 до 9 август. Влязох във връзка с администратора на страницата Moре Димитрови във фейсбук, защото там харесах хубави снимки. Пакетната цена бе 300 лева. Трябваше да платя 150 лева по банков път. Направих го веднага с онлайн банкиране, като сумата включваше нощувки със закуски и вечери. И така до края на юли, когато наближи времето за почивка. Потърсих мястото на картата в интернет, но не го намерих, не можах да се свържа и с хората, на които платих. Това ме накара да си помисля, че са ме измамили. Въобще не тръгнах към Ахтопол, а си намерих ново място за ваканцията – село Равда. Вече имам за урок, че предварително сума на съмнителни лица да не плащам. Това е и моят съвет към всички, които търсят почивки в социалните мрежи!”, заяви за информационна агенция BGtourism.BG Бисер Т. от Перник.

Ето как Елка Николова измамила десетки хора с почивки по морето

Той настоява сумата му да бъде върната. “Не съм за 150 лева, но такива измамници трябва не само да възстановят сумите, но и на 100% да бъдат компенсирани пострадалите. Нещо повече – такива “туроператори” трябва да отидат за година-две в затвора, за да си получат урока за цял живот”, добави измаменият турист. Неговият сигнал ще бъде добавен към останалите срещу Елка Николова, която вече е на свобода, а срещу нея е заведено досъдебно производство. Припомняме Ви, че тя е измамила десетки, и бе издирвана от полицията в София, Варна и Перник. От Министерството на туризма напомнят – преди да отидем на почивка да проверим легитимността на туроператора. В сайта им има регистър.

Сподели публикацията