Slide
Slide

Перник. Продължават да валят жалби в полицейските управления в страната срещу „туроператорката“ Елка Николова, която предлагала евтини почивки по Черноморието чрез фейсбук. Този следобед сигнал във Второ РПУ в Перник подаде и Бисер Т., който е бил „ужилен“ със 150 лева.

„На 7 юни реших да си запазя почивка за двама в Ахтопол от 4 до 9 август. Влязох във връзка с администратора на страницата Moре Димитрови във фейсбук, защото там харесах хубави снимки. Пакетната цена бе 300 лева. Трябваше да платя 150 лева по банков път. Направих го веднага с онлайн банкиране, като сумата включваше нощувки със закуски и вечери. И така до края на юли, когато наближи времето за почивка. Потърсих мястото на картата в интернет, но не го намерих, не можах да се свържа и с хората, на които платих. Това ме накара да си помисля, че са ме измамили. Въобще не тръгнах към Ахтопол, а си намерих ново място за ваканцията – село Равда. Вече имам за урок, че предварително сума на съмнителни лица да не плащам. Това е и моят съвет към всички, които търсят почивки в социалните мрежи!“, заяви за информационна агенция BGtourism.BG Бисер Т. от Перник.

Ето как Елка Николова измамила десетки хора с почивки по морето

Той настоява сумата му да бъде върната. „Не съм за 150 лева, но такива измамници трябва не само да възстановят сумите, но и на 100% да бъдат компенсирани пострадалите. Нещо повече – такива „туроператори“ трябва да отидат за година-две в затвора, за да си получат урока за цял живот“, добави измаменият турист. Неговият сигнал ще бъде добавен към останалите срещу Елка Николова, която вече е на свобода, а срещу нея е заведено досъдебно производство. Припомняме Ви, че тя е измамила десетки, и бе издирвана от полицията в София, Варна и Перник. От Министерството на туризма напомнят – преди да отидем на почивка да проверим легитимността на туроператора. В сайта им има регистър.

Сподели публикацията