Slide
Slide

Бургас. Туристически комплекс „Остров Света Анастасия“ отбелязва своя празник за шеста поредна година. Въпреки, че светицата-патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо островче по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица – 15 август.

Празничният ден ще започне с традиционното островитянско посрещане и автентична музика. В 11:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл „Странджа“.

По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в „Часът на поета“.

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с „Щурата лаборатория“ и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл „Уестсайдска история – любовта на Мария и Тони“, с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева, а началото е в 21 часа.

ПРАЗНИК НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ – 15 август 2019 г (четвъртък).

ПРОГРАМА:

10:30 часа

Посрещане в островен стил 

10:30 – 16:00 часа

Работилничка за изработване на сувенири

11:00 – 19:00 часа

Контролиран достъп до Фара

11:30 часа

Празничен водосвет по случай празника Голяма Богородица

11:45 часа

Островно хоро с ПФА „Странджа“

12:15 часа

Миди на тенекия на островния плаж

15:30 часа

„Часът на поета“ –  поетично четене с Бургаска писателска общност

17:30 часа

Парти с Щурата лаборатория

21:00 часа

„Уестсайдска история – любовта на Мария и Тони“ – Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Концертен спектакъл на Държавна опера – Бургас. 

За информация и резервации:

Тел.: 0882 004 124

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA