Slide
Slide

Екопаркът има нови часови зони за посещение

с. Църква, Балчик. Над 500 туристи посетиха Екопарк „Геранеа“, който се намира само на 5 км от ваканционно селище „Албена“, съобщи за bgtourism.bg концесионерът Рехджан Низам. Стопанството се разпростира на площ от над 7 000 декара и предлага още по-богата селекция от животни след отминалата зима. Домакините посочват, че от юни има нови часови зони за посещение.

България се позиционира успешно на германски пазар, важна онлайн среща на 15 юни насочва вниманиeто към страната ни

„Близо два месеца хората бяха по домовете си, стриктно спазваха инструкциите на здравното министeрство и на националния оперативен щаб за безопасност, за да не се разпространи коронавируса. С отпадането на извънредното положение – след 13 май, отворихме врати и започнахме да посрещане туристи при всички необходими мерки за безопасност, тъй като за нас здравето на служителите ни и на нашите туристи е на първо място. Така за последния един месец може да отбележим, че над 500 души от всички възрасти и от почти цялата страна посетиха Екопарк „Геранеа“ – потърсиха контакт с природата, да се насладят на красивата местност, на богатата ни селекция от животни, за която се грижим, да подсилят своята имунна система със здравословен въздух“, заяви за bgtourism.bg г-н Низам.

Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли „Долината на пролетта“ заради мекия климът и вечнозелената природа, а римляните й дали името – „Гераниум“ – здраве.

През декември 2019 г. Екопарк „Геранеа“ получи голямата награда за Еко туризъм на Балканите

Низам посочи, че интерес към Екопарка има не само от туроператори и хотелиери, но и от много индивидуални запитвания. „Геранеа“ се посещава от цели групи семейства, приятели или компании, които организират групови посещения за своите служители. Разходките в стопанството продължават 3 часа, като има възможности за пешеходен туризъм, с кон, каруца или др.

Рехджан Низам припомни, че Екопарк „Геранеа“ осигурява професионални водачи за предварително записани организирани групи, а от юни 2020 г. часовете за посещение са 7-10 часа, 11-15 часа /в тази часова зона е по-малко вероятно да се видят животни, туристите могат да се възползват от разходка сред природата с кон, каруца и барбекю/ и 18-21 часа.

Преди старта на сезона: Нараснало е търсеното на замразени печива и десерти, класическите кроасани и денишите със сладко са най-желани от туристите

Има възможност и за индивидуални посещение при предварителна заявка. Подробна информация за посещение в парка може да получите на тел.: 0877 55 15 55 или 0876 96 66 99.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията