снимки Йордан Йорданов /Photo Shots/
Slide
Slide

Берковица. Почистване на екопътека и защитена местност „Хайдушки водопади“ организират тази събота еко активисти от Сдружение „Заедно за Берковица“.

Началото на доброволческата инициатива ще бъде дадено в 9 часа и е с възможност да продължи и в неделния ден. Сборният пункт на любителите на природата ще бъде паркинга на завод „Мрамор“ в края на града. Осигурени са ръкавици и чували за събирането на отпадъците, информира Димитър Манов от Сдружението.

Акцията ще се състои в почистване от битови и строителни отпадъци – по протежението на екопътеката и на самите водопади. Също така, ще бъдат почистени замърсени участъци в планинската река. В допълнение, ще бъдат поставени 15 хранилки за птици, а до края на месеца – дървени табелки с родолюбиви цитати.
С цел популяризиране на екопътеката, в бъдеще ще бъде заснето и рекламно туристическо видео, по подобие на предишни такива, създадени от „Заедно за Берковица“.

„Отправяме покана към представителите на местния бизнес, към служителите на общинска администрация и към всички наши съграждани, които искат да се наслаждават на чиста природа и спретнати кътове за отдих през свободното си време“, споделя Манов. Линк към събитието във FB – https://www.facebook.com/events/221105586045992

„Грижата за природните туристически обекти е важна част от стратегията за развитие и популяризиране на град Берковица и Северозапада.

Подобни акции, свързани с почистване и облагородяване, са в изключителен плюс за опазването на природата, имат възпитателен ефект и създават възможност за бъдещо развитие на туристически обекти в и около град Берковица“, заяви Димитър Манов.

Ученици помагат да се облагороди туристическата пътека „Старата воденица“ в Родопите

НПО „Заедно за Берковица“ е инициатор на различни граждански инициативи през последните години в град Берковица.
Подробна информация за организацията, репортажи от преминали доброволчески акции и мултимедия, може да намерите в сайта – https://zaberkovitsa.com

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията