Slide
Slide

Велико Търново. Средновековен лагер на крепостта Трапезица ще постави началото на активния летен туристически сезон във Велико Търново. Историческите възстановки ще са на 22 май – събота, 10,00 до 18,00 часа. Във втората крепост от средновековния Търновград ще има реконструкции на бита, занаятите, ежедневието, бойните техники и войнските умения от XII-XIV век. Посетителите ще могат да съпреживеят миналото и да се запознаят със славни моменти от българската история в автентична среда. Това е първото по рода си събитие на Трапезица, показващо, че крепостта има потенциал да се развие, като още едно средище за културни събития и притегателно място за жителите и гостите на Велико Търново. Лагерът ще популяризира и предстоящото издание на Международен фестивал „Средновековен Търновград – Трубадури“, който ще се проведе в Старата столица от 25 до 27 юни 2021 г. Организатори на събитието са Община Велико Търново, СНЦ „Търновци“ и Регионалния исторически музей в партньорство с групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от страната. Достъпът до средновековния лагер на Трапезица ще е свободен, ще се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията