Slide
Slide
В България е красива по природа и има много уютни местенца, които ни карат да се чувстваме като у дома си. Едно от тях е къщата за гости „При Малкия“ в село Лещен. То се намира в община Гърмен, област Благоевград, Югозападна България – на 7 км от с. Гърмен и на 14.5 км от Гоце Делчев посока север, на няколко километра от село Ковачевица и на 114 км югоизточно от Благоевград. Село Лещен е старинно селище със запазени старинни къщи. Днес там ни отвежда Невяна Симеонова, която изпрати за рубриката „Таен гост“ на BGtourism.BG своето впечатление за домакините.
„Една къща се изгражда с човешки ръце, а един дом, с човешки сърца”. В Родопите има и здрави ръце, и големи сърца. Много. Топли, обичащи и едновременно корави и силни. Толкова силни, че да се справят с всички превратности на съдбата. Такива са сърцата на Пемба и Ахмед Мутишеви и техния син Исуф.
Пословични с трудолюбието и гостоприемството си. Харизматични, весели и всеотдайни. „При Малкия”, в с.Лещен е тяхната къща за гости.
В центъра на селото, сгушена в прегръдките на планината. Тук те посрещат с усмивка и с думите „чувствайте са като у дома си“ …и ти наистина така се чувстваш.
Дворче с цвят, зеленина и свежест. Барбекю, звезди и романтични звуци. Чардак, на който ти се иска да запееш онази песен, която никога не си я чувал. Без да се усетиш ставаш малка, но много значима част от тази природа.
В сърцето на Родопите чаят е с аромат на щастие и любов, а ухаещата баница на прекрасната домакиня ти напомня бащиното ви огнище. Къщата за гости „При Малкия” е една люлееща се душа в теб, която можеш да откриеш само там.
Невяна Симеонова
Споделете Вашите добри или лоши коментари и снимки от вашата ваканция чрез рубриката ни „Таен гост“. Изпращайте ни съобщенията си на нашия имейл office@bgtourism.bg или чрез съобщение във фейсбук страницата ни.
Сподели публикацията