Летище Варна, заминаващи

София. От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави и територии в Африка (Египет, Занзибар, Тунис, Мароко и др. – виж т.10 в заповедта), се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

С пълния текст на Заповед № РД-01-167/12.03.2021 г. можете да се запознаете тук.

За тези лица не се допуска изключението за отмяна на карантината при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието.

На 9 март: Ще има карантина за всички пристигащи в България от дестинации с висока заболеваемост

На 10 март – Здравният министър: Връщащите се от Занзибар няма да подлежат на карантина (видео)

На 11 март – Окончателно! Всички пристигащи от Занзибар ще са под карантина

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!