Slide
Slide

Национална информационна агенция Bgtourism.bg e най-четеният сайт за туризъм в България. Това показват данните на световните и независими броячи, върху които собствениците на медии не могат да влияят. Един от международните и авторитетни показатели – Alexa, който класира милиони уебстраници по популярност, на база данните от последните 90 дни, отрежда на медията ни 638 106 място към днешна дата от всички сайтове в цял свят. Отбелязва се скок на сайта с 332 463 позиции за последните 3 месеца.

Следващият специализиран новинарски сайт за туризъм у нас е с над 600 000 места назад, според световният брояч, а това превръща Bgtourism.bg безапелационно най-четеният сайт за туризъм в България.

Според Google Analytics днес аудиторията на Bgtourism.bg e точно 2 399 616 души (уникални потребители).

ТОП 10 на аудиторията на Bgtourism.bg в света

79,93% (1 917 996 души) са читателите ни от цялата страна, а малко над 20% от аудиторията е от над 200 държави в цял свят – това са българи, които живеят и работят в чужбина.

48,77% или над 1 милион души са вече читателите ни от София.

На второ и трето място по този показател са дестинациите Варна и Бургас.

ТОП 10 на аудиторията на Bgtourism.bg в България

Руслан Йорданов, собственик на Bgtourism.bg: „През последната година ние продължаваме нашето възходящо развитие. Отбелязваме ръст на аудиторията ни с над 20%. Днес Bgtourism.bg е предпочитан източник за достоверна информация в областта на туризма и желан партньор. През последните близо 3 години изградихме това високо ниво на доверие с отдаденост. Като специализирана медия нашата основна мисия е да бъдем от полза на бизнеса и обществото. Най-големият ни успех не са цифрите, които стоят зад ежедневния и огромен труд на екипа ни, а това, че

хората ни вярват

и ни благодарят, че сме им полезни. За нас е важно туристическият бизнес в България да има своята силна и значима онлайн платформа за туризъм, а българските туристи да бъдат информирани за възможностите за туризъм в България и чужбина. Високо ценим отношението, което получаваме и благодарим на всички, защото ние не акцентираме на скандалните новини и непроверени информации, за да трупаме трафик! За нас всеки един посетител на сайта е специален! В следващите седмици предстои да обявим нашите нови инициативи“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията