Високотехнологична немска фирма ще почиства летище София
Високотехнологична немска фирма ще почиства летище София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. След новите назначения, които вече са факт, управленският екип на „СОФ Кънект”, оператор на летище София, е напълно завършен и готов за действие.

Анелия Димова

Новите членове на „СОФ Кънект” са: Анелия Димова, която заема позицията директор „Човешки ресурси”. Дългогодишният ѝ опит в областта ѝ помага при изпълнение на сегашните ѝ отговорности по преструктуриране и разработване на политики, свързани с персонала, както и тяхното прилагане.

Лионел Можие, технически директор е ключова фигура за изпълнение на Генералния план за развитие на летището. Французинът е натоварен с отговорността по въвеждането на всички технически аспекти на проекта и поддръжката му, включително оценката на капиталовите разходи и прилагането на летищни технологии, като същевременно управлява цялостното разпределение на пространството и въпросите, свързани със сградния фонд.

Лионел Можие, технически директор

Сред последните назначения в „СОФ Кънект” е и Димитър Биков, който е ръководител на отдел „Маркетинг и бизнес развитие” на летище София. Работата на неговия екип има за цел да доразвие мрежата от въздушни маршрути на столичното летище и да въведе нови стратегически бизнес възможности.

Димитър Биков, ръководител „Маркетинг и бизнес развитие„

Нов член на екипа на „СОФ Кънект” е и Павлин Коджахристов, който заема позицията специалист „Корпоративна сигурност”. С 27 години опит на различни позиции в  системата на МВР, завършени обучения в United States Department of State Bureau for International Narcotics  and Law Enforcement Affairs, както и в школите на китайската и на иранската национални полиции и др., Коджахристов е предпочитан избор в областта на корпоративната сигурност за много компании.

Павлин Коджахристов, специалист „Корпоративна сигурност“

Доктор по криминология, главен асистент в Русенския университет и хоноруван преподавател в други университети в България. B „СОФ Кънект” той ще отговаря за идентифициране, оценка и превенция на рисковете с цел осигуряване на стабилността на компанията и гарантиране непрекъсваемост на бизнеса.

В редицата на новодошлите е и Росен Бъчваров, който се присъедини към компанията с амбициозната цел да управлява връзките с институциите и медиите, като покрива всички аспекти на корпоративните комуникации, включително разработването на съответната стратегия и нейното последващо изпълнение.

Росен Бъчваров, връзки с институциите и комуникации

Като директор „Връзки с институциите и комуникации” негова отговорност ще са общественият облик на компанията и нейните вътрешни и външни корпоративни връзки.

Новоназначенията се вписват в един добре функциониращ международен екип от признати професионалисти, в който лидерската позиция е за Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София.

Хесус Кабайеро, изпълнителен директор

Той има богат опит в летищното управление. Бил е начело на летищата в Мелила и Севиля. По време на неговия управленски мандат летище Севиля получава две различни награди в последователни години – „Най-добро регионално летище в Европа” и „Най-добро регионално летище в света”. Кабайеро, поема настоящата си позиция в стратегически за развитието на летище София момент.

Жозеф Бу Надер е главният стратегически директор на „СОФ Кънект”. Той е с над 11-годишен професионален опит в областта на финансите, транспорта и инфраструктурните инвестиции.

Жозеф Бу Надер, главен стратегически директор

Заемал е различни ръководни позиции във VINCI Airports – първият частен летищен оператор в световен мащаб, където е отговарял за придобивания на 5 летища от 4 държави, разположени на 3 континента.

Всъщност Жозеф е добре познат от 7-месечния си мандат като заместник-изпълнителен директор на летище София /април – октомври 2021 г./. Настоящите му задължения включват ръководене на мултифункционални проекти, разработване на бизнес стратегии, изграждане и прилагане на план за създаване на добавена стойност, съчетано с консултиране на изпълнителния директор в ежедневните му стратегически и оперативни решения.

Сегашният заместник-изпълнителен директор на летище София е Емил Стефанов, който неотдавна пое поста от Жозеф Бу Надер. Емил е човек с визия и широк спектър от професионални интереси и компетенции, обхващащи повече от 25 години опит на мениджърски позиции в световни марки за търговия на дребно и едро.

Емил Стефанов, заместник изпълнителен директор

Негова страст са стратегическото планиране и развитието на бизнеса за осигуряване на значителни приходи. Професионалното му вдъхновение е свързано с изграждането на високоефективни и мотивирани екипи.

Илия Кардашлиев в качеството си на главен финансов директор на летище София и член на Управителния съвет на „СОФ Кънект” АД, е успешен професионалист и сертифициран финансов анализатор (CFA) с 15-годишен опит в международно признати компании за данъчни, одиторски и финансово-консултантски услуги. Работил е и в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Илия Кардашлиев, главен финансов директор

Неговият международен опит в областта на финансите, съчетан с отличните му аналитични и организационни способности и целеустременост, дават предимство на всяка компания и всеки работен екип.

„СОФ Кънект”, зад която стои глобалния инвеститор Meridiam, залага на опита на Munich International Airport като летищен оператор на единственото 5-звездно европейско летище.

Представяме ключовите лица, които пренасят немското ноу-хау на българска авиационна почва.

Първо, д-р Хеннинг Фистерер е главен оперативен директор на летище София и член на Управителния съвет на „СОФ Кънект” АД.

Хеннинг Фистерер, главен оперативен директор

Заемал е висши ръководни позиции в областта на летищните операции и притежава повече от 25 години международен опит в големите разпределителни летища. Изпълнявал е консултантски функции в множество други летища в Европа, Азия, Близкия изток и Африка. Професионалните компетенции и отговорности на Хеннинг се простират от управлението на летателното поле, спазването на изискванията за безопасност, преминава през планирането на извънредни ситуации и управлението на кризи и достига до лидерството и управлението на хора в мултикултурна среда.

Друг ценен принос на Munich International Airport към екипа от лидери на „СОФ Кънект” е Кристиян Стошек на позицията му на главен директор „Трансформация” и изпълнителен директор „Наземно обслужване”.

Кристиян Стошек, главен директор „Трансформация“ и изпълнителен директор „Наземно обслужване“

Той е свързващият елемент между вече започналия процес на бизнес развитие на летище София и хората като основен актив на компанията.

Доказаният опит на Кристиян включва успешното му лидерство в авиационния и летищния бизнес, стимулирането на устойчив растеж и промяна. Той има доказан опит в областта на аеронавигационното обслужване, експлоатацията на авиокомпании и летища, летищната сигурност, наземното обслужване, управлението на процеси и проекти, лидерството и мениджмънта на различни позиции. Като член на управителния съвет на летище Мюнхен той успешно управлява програмата „5 звезди” при сертифицирането му.

Маркус Шпан е главен търговски директор на „СОФ Кънект”. Със своя опит в прилагането на мащабни търговски програми и значително увеличаване на приходите на летищата при мащабни търговски трансформации, той си е спечелил репутацията на човек, който подобрява както приходите на летищата, така и удовлетвореността на пътниците.

Маркус Шпан, главен търговски директор

Редицата от мениджъри на Munich International Airport завършва с Михалис Сенис, директор „Дигитална трансформация” на „СОФ Кънект”.

Михалис Сенис, директор „Дигитална трансформация„

Михалис е висококвалифициран, отдаден и ентусиазиран професионалист с 23-годишен корпоративен опит в изпълнението на многомилионни международни съвременни технологични програми, оказващи положително въздействие върху всички оперативни аспекти на компанията. В момента отговаря за дигиталната трансформация на летище София в съответствие с проекта за развитие на столичното летище като един от основните международни входове към страната.

Има много предизвикателства, които трябва да бъдат посрещнати с увереност от мениджърския екип на „СОФ Кънект”. Доказаните професионалисти успешно ще преодолеят всяко едно от тях, а това ще осигури обществени и икономически ползи за общността и ще спечели одобрението на международното авиационно общество.

Сподели публикацията