Slide
Slide

Никозия. Пет „коледни села” в Кипър посрещат гости от днес до 6 януари. Инициативата на туристическото министерство за предлагане на „автентични кипърски преживявания” на местните и чуждестранни посетители се реализира за първи път, съобщава кореспондентът но БНР в Кипър.

В „коледни села” се преобразиха пет известни красиви села в планинската частна Кипър, които са сред най-атрактивните и популярни туристически дестинации на острова.

Те съчетават спектакъл, автентичен вкус от кипърската провинция, гостоприемство, природа и култура в празнична атмосфера, уверяват от туристическото министерство. Акцентът във всяко село е върху местния колорит и уникалността на съответния район.

В коледните къщи ще бъдат представени традиционни продукти, изделия,храни и напитки от региона. Ще действат работилнички за местни занаяти и сувенири. Организирани са обиколки из селата и сред природата.

Заради действащите противоепидемични мерки за достъп до работилници, туристически места за настаняване, ресторанти и павилиони се изисква представяне на коронавирусния „безопасен пропуск” (SafePass), кипърския „зелен сертификат”.

Целта на новата инициатива епо различен начин да се предложат „автентични преживявания на местните и чуждестранните посетители като част от усилията за превръщането на Кипър в целогодишна туристическа дестинация”, посочва Министерството на туризма.

Сподели публикацията