Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министерството на туризма проведе поредната инициатива във връзка с ключовия за българския туризъм пазар Германия, като в онлайн среща запозна Ирис Верманн – ръководител на отдел Търговия и Туризъм във Федералното министерство на икономиката и енергетиката за ситуацията в страната и допълнителните мерки, които България е въвела за осигуряване на сигурна и безопасна ваканция за своите гости в условията на световна пандемия. Събитието бе организирано и координирано от Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева показа, че е професионалист, познаващ отлично немски пазар. На перфектен и ясен немски език тя представи възможностите за туризъм и ситуацията в страната, като посочи добрите примери за осигуряване на безопасна среда на представителите на туристическата ни индустрия, които вече приемат своите гости за Лято ‘2021.

Даниела Стоева

Обсъдена бе Ковид-ситуацията в страната като сигурна дестинация, както и възможностите за здравен туризъм чрез здравните застраховки на германските граждани.

Стоева посочи, че България е сред първите страни въвела електронния сертификат за ваксинирани и представи стикера за търговските обекти в България със 100% ваксиниран персонал, който допълнително ще отличи обектите, където се грижат за здравето на своя персонал и ще внесе спокойствие сред туристите. От страна на българското министерство участва и Албена Методиева – директор Маркетинг и реклама.

Туристическите обекти в България с ваксиниран персонал ще имат стикери, първият получи ваканционно селище „Албена“ (снимки)

Г-жа Ирис Верманн прояви огромно желание да посети страната ни, за да се запознае с възможностите не само за морски, но и за зимен, СПА, културен и градски туризъм след интересната презентация на зам.-министър Даниела Стоева, а д-р Митко Василев се ангажира да координира визитата. Г-жа Верман благодари за ценната информация, която Министерството на икономиката и енергетиката в Германия получава и похвали усилията на Министерството на туризма в лицето на Стела Балтова и на Даниела Стоева в усилията ми да съхрани здравето на работещите в сектора и да осигури безопасна ваканция.

В онлайн срещата се включиха още: д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, Кармен Щрук – зам.-главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация, търговските ни аташета в Берлин Пламен Бакалов и Анета Груйчева и др.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията