Slide
Slide

Равадиново, Созопол. Странна мегакострукция на средата на езерото приковава вниманието на многобройните вече посетители в замъка „Влюбен във вятъра“ в созополското село Равадиново. Опитите на екипа на БГ Туризъм да вземе повече информация от собственика и строител на замъка Георги Тумпалов останаха безуспешни, понеже той лично ръководи работата на средата на дълбокото 5 метра сладководно езеро. Появилата се информация, че холивудската звезда Кевин Костнър е в замъка засили предположенията, че става дума за римейк на филма „Воден свят“, за който беше известно от по-рано че ще се снима и в България.

Свети Влас става новата рок столица на България за Джулай Морнинг

Малко повече яснота внесе управителя на замъка Янко Кръстев, но въпросителните така или иначе оснаха без отговор: „Не мога да Ви дам конкретен отговор за Кевин Костнър, понеже той от няколко дни е на лов в Странджа, срещнал е вълци в гората и са започнали едни танци без край. Сега може и да се снима и „Танцуващият с вълци-2“.

Но Холивуд постоянно снимат при нас и най-добре е да питате някой от техните мениджъри. Мога обаче да анонсирам една лятна викторина за читателите на БГ туризъм с награди за всеки който познае предназначението на конструкцията. Ето възможните отговори на въпроса:

„Каква е конструкцията на средата на езерото в замъка?“

А) Риболовна площадка

Б) Изборна секция за изборите на 11 юли

В) Пункт за ваксинация

Г) Ракетна площадка на Илън Мъск

Д) Или…….

Правилно отговорилите на gm@zamaka.bg ще участват в жребий за голямата награда: „Бутилка шампанско във ВИП беседка на средата на езерото в замъка“. Наградата ще бъде обявена на 20/06/2021 година на сайта на замъка и на фейсбук страницата.

БГ Туризъм припомня на своите читатели, че Замъкът за 3-та поредна година участва в престижният конкурс World Tourism Awards в категорията за Най-добри Европейски атракциони, заедно с Айфеловата кула, Акропола, Саграда ла Фамилия и приканва своите читатели да подкрепят българската атракция, чрез онлайн гласуване тук:

https://www.worldtravelawards.com/vote-r8#votenow

На последните две издания на конкурса замъкът беше класиран веднъж на 3-то и веднъж на 2-ро място. Време е вече и български обект да бъде първи. Гласуването е до 15-ти юли.

*публикация

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията