Иновативен туризъм: В Словения откриха хотел с капсули за спане
Иновативен туризъм: В Словения откриха хотел с капсули за спане
Slide
Slide
Slide
Slide

Словения се радва на подем в туризма, не само заради това, че е родина на първата дама на Съединените щати Мелания Тръмп, но и откакто е член на Европейския съюз и еврозоната. Страната се опитва да е привлекателна, но и иновативна в своите предложения.

Хотел с капсули за спане. В такъв можете да отседнете, ако посетите словенската столица Любляна, съобщава БНТ. На мястото преди се е помещавала телефонна централа, а днес там са инсталирани 10 такива капсули.

Матей Ригелник, изпълнителен директор на хотела: Взехме решение за капсулите, защото това е нещо ново за Словения и Балканите. В Япония има такива от 40 години. Преживяването за гостите е уникално.

Интересът очевидно е голям, защото резервациите за капсулите вече са запълнени до края на април. Леглото заема почти цялото пространство, а във всяка капсула има телевизор и сейф, но гостите използват обща баня.

Цената на една нощувка през май е 30 долара, според информацията на платформа за резервации. За сравнение, цената в стандартна двойна стая е около 140 долара. Хотелските капсули са различни от традиционните стаи и по други неща.

Матей Ригелник, изпълнителен директор на хотела: Гостите получават рециклирана чаша за кафе, в която могат да си налеят кафе или чай от общите помещения в хотела. Но в капсулите няма минибар или гардероб.

Стаите-капсули се отварят и заключват със специално мобилно приложение.

А иначе, миналата година чуждестранните туристи в Словения са се увеличили с повече от 15%, като повече от тях идват от Германия, Италия, Австрия, Холандия и Хърватия.

Сподели публикацията