Slide
Slide

Скопие. Първият полет между София и Скопие продължи 30 минути. Самолетът на GullivAir кацна малко след 9.30 часа местно време на международното летище в столицата на Северна Македония. Въздушната връзка между двете столици е възстановена след 13-годишна пауза.

Българската делегация е ръководена от Николай Събев – министър на транспорта и съобщенията и Христо Проданов – министър на туризма. Сред официалните лица е и Илин Димитров – председател на Комисията по туризъм в НС. На борда са още Янко Иванов – изп. директор на GullivAir и Хесус Кабайеро – изп. директор на СОФ Кънект – оператор на летището в София. В двустранните срещи участват водещи туроператори, хотелиери и представители на браншови организации.

На международното летище в Скопие делегациите бяха посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония. През следващия месец се очаква да тръгнат редовните полети между двете столици.
Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Сподели публикацията