Андраш Радо, Снимка Руслан Йорданов

Наградата е признание за дългогодишния ангажиментна превозвача към българския пазар и принос за популяризирането на страната като туристическа дестинация

София. Водещият авиопревозвач в България Wizz Air беше обявена за авиокомпания на годината у нас. Престижната награда бе спечелена от WIZZ на първите годишни награди за туризъм на списание „Destinaitons – ultimate guide for your holiday“ и онлайн туристическата платформа Bgtourism.bg. Наградата идва като признание за дългосрочния ангажимент на Wizz Air към българския пазар и постоянните ѝ усилия да развива местната си мрежа и да популяризира България като атрактивна туристическа дестинация.

Бургас е носител на голямата награда „Дестинация на годината“

Въпреки че 2020 г. е предизвикателна за цялата авиационна индустрия, Wizz Air продължи да добавя нови маршрути от България и да предоставя на пътниците достъпни възможности за пътуване и завръщане у дома, като същевременно следва засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Над 1.5 млн души са пътували до и от България с Wizz Air през първите 11 месеца на годината, като в момента превозвачът има 56 маршрута в продажба и те се експлоатират в съответствие със световната здравна обстановка и националните разпоредби във всяка държава. Графикът на полетите на WIZZ се актуализира непрекъснато на wizzair.com.

Собственикът на Замъка Георги Тумпалов получи наградата за туристическа забележителност на годината

Първият полет на Wizz Air от София излита през 2005 г. Авиокомпанията имат девет самолета, базирани в страната – шест в София и ти във Варна. От старта на операциите си у нас авиокомпанията е превозила над 19 млн. пътници от и до трите български летища – София, Варна и Бургас. През 2020 г. Wizz Air добави трети самолет към базата си във Варна, което направи възможно стартирането на 8 нови маршрута от морската столица до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе / Баден-Баден и Хановер. Като допълнение, още 8 нови маршрута бяха пуснати от превозвача през 2020 г.: от София до Санкт Петербург, до Миконос до Лондон Гетуик, до Абу Даби , до Франкфурт Хан, до Билунд, от Бургас до Виена и от Варна до Прага, с което новостартираните маршрути за 2020 г. достигат общо 16.

Андраш Радо, мениджър на корпоративните комуникации на Wizz Air, коментира: „За нас е чест да бъдем наградени за авиокомпания на годината в България. Благодарим на организаторите и на всички наши клиенти. 2020 г. е предизвикателна за целия авиационен сектор, но благодарение на упоритата работа на нашия екип успяхме да адаптираме операциите си и да продължим да предоставяме удобни възможности на пътниците да се приберат безопасно у дома. Тази награда за пореден път показва, че сме на прав път и усилията и отдадеността на забележителния екип на Wizz Air в България се оценяват от нашите местни клиенти. За нас България винаги е била ключов пазар и сме решени да продължим да развиваме нашите местни операции“.

Годишни награди за туризъм на списание Destinations – ultimate guide for your holiday и национална информационна агенция bgtourism.bg

Дестинация на годината
Бургас

Личност на годината в туризма
Жулиета Серафимова

Организация на годината
Български съюз по балнеология и СПА туризъм

Авиокомпания на годината
Wizz Air

Туроператор на годината
Тез Тур България

Хотели и курорти
Riu Hotels & Resorts

Туристическа забележителност
Замъкът „Влюбен във вятъра“, Равадиново

Кулинария и Заведения
Black Sea Cuisine

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA