Slide
Slide

Неочакван и много вълнуващ момент е имал атлета от Балчик Валентин Андреев, който участва на младежките олимпийски игри в аржентинската столица Буенос Айрес. Националният ни шампион по хвърляне на чук и рекордьор е срещнал един от своите идоли Коджи Мурофуши, съобщи специално за BGtourism.BG неговият баща и треньор Андриан Андреев. Близо 15 минути Мурофуши е разговарял с талантливия добруджанец, който вече има и медали от големи първенства. След два дни Вальо ще хвърля и на Олимпиадата.
„Това бе много вълнуващ момент за нас, осъществена мечта. Коджи Мурофуши пожела да гледа наша тренировка и видя няколко хвърляния на Валентин”, сподели Андриан.

Коджи Мурофуши е може би един от най-успешните атлети в историята на Япония. 43-годишният в момента бивш състезател в хвърлянето на чук може да се похвали с два олимпийски медала (златен в Атина 2004 и бронзов в Лондон 2012) и с три от световни първенства (сребърен в Едмънтън 2001, бронзов в Париж 2003 и златен в Дегу 2011), както и с още две титли от Азиатски игри и едно сребро от същия форум.
Направи забележителна и дългогодишна кариера, а след като се отказа от атлетиката преди известно време сега е мениджър на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Изключително харизматичен и вечно усмихнат.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията