Slide
Slide

Демонстрация на шампиона вдъхнови деца и младежи

Носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион – гимнастикът Йордан Йовчев се присъедини днес към инициативата на Община Каварна, която се провежда под мотото „Да спортуваш е модерно!“ Легендата на българската гимнастика заедно с кмета на Община Каварна Нина Ставрева представиха дарение от 14 шведски стени, с чиято помощ ще се обогатят възможностите за развитие на спорта в Каварна и популяризирането му сред младите хора.
Спортните съоръжения са поставени в спортна зала „Олимпиада”, Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев” и Детска градина „Радост” в Каварна. Истинска еуфория и увеличаваща се редица от желаещи да спортуват предизвика появата на шампиона сред децата и младежите на Каварна.


Дарението на спортните съоръжения е по инициатива на Община Каварна и Сдружение „Приятели на Добруджа” и с финансовата подкрепа на млечната компания „Бор Чвор”.
Шведските стени за децата на Каварна са изработени от качествени и екологични материали. Изпълнителите от „Т. и К. Рисърч“ ООД са избегнали използването на каквато и да е химия, за да се погрижат максимално за здравето на децата.
Спортното съоръжение „шведска стена” е наричано още стена на здравето. Според специалисти това е универсален спортен уред и чудесно средство за повишаване чувството за баланс, сила и гъвкавост. Занятията с него задействат всички мускулни групи, а стената може да служи като основа за много и различни тренировки.

„Благодаря на нашите партньори в този проект. Той е прекрасен пример за публично-частно партньорство. С помощта на подобни инициативи реализацията на идеята ни да запалим все повече деца и млади хора към спорта и здравословния начин на живот е далеч по-лесно постижима. Спортът е здраве, възпитава толерантност, дисциплина, уважение, дух. Това искаме да дадем на младите хора в Каварна. Целта ни е да ги запалим по спорта, да провокираме тяхната активност и да ги мотивираме за движение и развитие.” каза кмета на Каварна Нина Ставрева. Тя отправи специална благодарност към именития шампион Йордан Йовчев, вдъхновил поколения спортисти и дал толкова много поводи за гордост на всички българи, който днес дойде лично при децата на Каварна.


„Изключително ми е приятно днес да съм тук сред вас. От малък съм закърмен с любов към спорта. Без учение и спорт няма как да станем нещото, което сме мечтали. От най-ранна детска възраст децата трябва да започнат да спортуват, да разберат колко много дава спорта – това е най-правилното време, в което може да се започне със спорт. Ползвайте ги със здраве!“ каза Йордан Йовчев. Той поздрави Община Каварна и кметът Нина Ставрева за добрата инициатива и подкрепата на спорта, и заяви, че е готов да съдейства за осъществяването на този проект и в бъдеще.


Г-н Димитър Минев – изпълнителен директор на млечната компания „Бор Чвор”, която финансира проекта, заяви: „Убедени сме, че здравето на децата ни е в нашите ръце, ръцете на възрастните. Като социално-отговорна компания, насочила усилията си към развитие на екологични и здравословни продукти, намираме участието си в този проект за навременно и много уместно. Радваме се, че можем и по този начин да помогнем за развитието на спорта и здравословния живот на младите хора в Каварна.”

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията