Снимка Руслан Йорданов

София. Ресторантьори и собственици на заведения излизат на протест, съобщиха от Сдружението на Заведенията. Организацията изпрати писмо до медиите, в което се казва:

ПРОТЕСТ! БИЗНЕСЪТ ОТВРЪЩА НА УДАРА!

ИСКАНИЯ:

НОВ ПЛАН за справяне с кризата, в който не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите.
Ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места!
Оставки на здравния министър Стойчо Кацаров, Данчо Пенчев, Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с К19.

Отворено писмо!
До:
– всички собственици на заведения в България.
– всички служители в обектите за хранене и развлечение.
– всички доставчици на стоки и услуги.
– всички изпълнители, танцьори, озвучители, DJ-и …
– всички сектори, които ще пострадат от активирането на спуснатия наскоро от МЗ план за действие за борба с К19. – фитнеси, молове и т.н.
– и не на последно място, до всички гости и лоялни клиенти на нашите обекти.
Уважаеми, госпожи и господа,
Повече от година и половина всички ние търпим дискриминационните решения, свързани с ограничаването на работния процес и спирането на работата на заведенията в България. Според МЗ сме на прага на нова, четвърта вълна, която би довела до нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти, която ние абсолютно категорично заявихме, че няма да приемем. Обявихме готовност за организиране на всякакъв вид съпротива – протести, блокиране на пътни артерии, дори и отказ от изпълнение на заповеди на МЗ, независимо от глобите и санкциите, от които сме заплашени. Убедени сме, че ако сме единни и действаме като едно цяло, можем да постигнем суверинитет, който ни е гарантиран от Конституцията на РБ.
Стига мачкане! Стига дискриминация! Стига фалити, лъжи и демагогия!
Единственото, което искаме е да работим. Да работим нормално и да осигуряваме прехраната на нашите семейства и служители. Да забавляваме нашите гости, осигурявайки им най-доброто, на което сме способни. И имаме нужда от всички вас! Нека покажем, че никоя държавна институция не може да си играе с нашата свобода.

Описание: Протестните действия ще се организират всеки ден, на едно и също място и в един и същи час.
*София – Орлов мост.
*Варна – паркингът под кръговото на Парк Март, срещу р-нт „Парми“.
*Пловдив – бул. „Цар Борис III-ти Обединител“
Начало: 16:00ч.
Край: 18:00ч.
При включване на други градове, те ще бъдат обявявани като отделни постове на страниците на браншовите организации СЗБ и БАЗ.

Няма да бъдат налагани ограничения на територията на София-град

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA