Куп нарушения на плаж “Нестинарка”! Чадър 36 стотинки? Друг път! Момчето, което събира таксите избяга
Куп нарушения на плаж “Нестинарка”! Чадър 36 стотинки? Друг път! Момчето, което събира таксите избяга
Slide
Slide
Slide
Slide

Чадърът струва 5 лева, а спасителите като туристи. Концесионерът ще бъде глобен с 5 000 лева.

Царево. Сериозно разминаване в обявените от министъра на туризма Николина Ангелкова цени за шезлонги и чадър установи проверка на плаж “Нестинарка”. Табелата посрещна екип на bTV с най-ниските такси от 36 стотинки, но касовите бележки на плажуващите показват друго. “15 лева ми взеха за всичко”, обяснява посетител на плажа.


Според проверяващите, таксата от 5 лева за шалте е законна и допълнителна екстра. Проверен е летовник само с чадър. Цената на касовата му бележка е 5 лева!

Спасителите също не бяха чували за ниските цени на плажа, които преди дни министъра на туризма обяви за този плаж. При спечелването на плажа държавата гръмна с новината, че има и концесионери, които са дали предложение от 36 стотинки за наем на чадър. Днес цената е решаващ фактор при търговете под наем или концесия за плажовете на Министерството на туризма.

Работното облекло на спасителите на плаж “Нестинарка”. Дори и за пред камерата на bTV не са поставили своите тениски и гащета, за да бъдат отличени като спасители. Абсурдната ситуация не е в жега и е пред чужденци.

Има и безплатни чадъри и шезлонги за определени туристи. “Нищо, нула!” Всичко е от хотела, ол инклузив”, обяснява германски турист.
Концесионер на плаж “Нестинарка” е “Перла турист” АД, но експертите от министерството на туризма не успяха да открият концесионера, момчето с касовия апарат за таксите също изчезна. Според Николай Вълчев, експерт управление на морски плажове към Министерството на туризма, това е недопустимо. По думите му това е неизпълнение на договор и ще приложат директни санкции. На концесионера, според договора, ще бъде подложена санкция от 5%, а това е от 5 000 лева. При второ нарушения договорът ще бъде прекратен.

Сподели публикацията