Slide
Slide

Албена. На стилно тържество тази вечер официално бе открит хотел Маритим Парадайз Блу в курорта „Албена“. Лентата на петзвездния красавец по Добруджанската черноморска ривиера прерязоха Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена“ АД, и д-р Моника Гоммола – собственик и председател на Надзорния съвет на веригата Маритим.

Тя посочи, че в Германия има 33 хотела от веригата на Маритим, както и в Полша, Холандия, Малта, Испания, Китай. Хотелът в Албена ще е първият в Източна Европа.

Снимка Николай Георгиев

„Хотелът в Албена ще е първият в Европа от веригата на Маритим, огряван от слънцето сутрин“, подчерта председателят на Съвета на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев.

Зам.-министърът на туризма Любен Кънев посочи, че за миналата година Албена има близо 266 хиляди души пренощували, което е с 6% повече от 2017 г. Реализираните нощувки са над 1,5 млн. за 2018 година. Приходите възлизат на близо 93 млн. лв.

Този еко-етикет в туризма е търсен от чужденците, а нито един български хотел го няма

„Министерство на туризма и бизнеса у нас работят заедно за привличане на туристи от по-висок клас и вече се наблюдава все по-голям интерес на инвеститори, предлагащи по-висок клас на обслужване. Приветстваме подхода на Албена – активно присъствие на туристически борси, а това прави марката разпознаваема“, добави Кънев.

Немската верига Маритим отбелязва своята 50-годишнина тази година. Същият юбилей празнува и ваканционно селище Албена. По този повод собственикът на веригата Маритим д-р Моника Гомолла пожела успешна съвместна работа за двете „световни туристически имена“. Тя не скри своето очарование от комплекса и позитивните очаквания за бъдещето на стартиращото партньорство.

Хотел „Маритим Парадайс Блу“ в Албена отвори врати през 2017 година. Той е построен на мястото на старите хотели „Доростор“ и „Камелия“, като изцяло в запазен характерният за Албена архитектурен стил на стъпаловидно строителство. Сградата е носител на награда за „Сграда на годината“ в категория “Хотели и ваканционни комплекси” през 2017. Освен интериорните дизайнери от BorellaArtdesign, автори на концепцията “Flyingaway”, използвана при изграждането на интериорния и екстериорния дизайн на целия комплекс, водеща роля в създаването на качествена архитектурна среда имат арх. Весела Петкова, арх. Светослава Коларова и инж. Йордан Йорданов от „Албена Дизайн“. Балансираните пространства и вложени естествени материали са дело на световноизвестни лидери като Porcelanosa, Italgranit, Kettal, Collnet, RocheBobois.

Тържествената вечер бе отбелязана и с красиви фойерверки, които подчертаха блясъка на петзвездния красавец.

BGtourism.BG е № 1 през юни сред новинарските сайтове за туризъм в България

Сподели публикацията