Slide
Slide

10 процента от населението се страхувало от вредните лъчи на съвременните комуникации

Боксерки и слипове, които предпазва човешкото тяло от вредното влияние на 5G вълните, пусна специализиран магазин в швейцарския град Веттинген. Според търговците гащите са изработени в малки семейни фирми в България и Турция и са сертифицирани от „университета на Бундесвера в Мюнхен“, съобщава Монитор.
Революционното бельо се предлага в магазина Wavesafe, чиито собственици са 64-годишната Рут и 62-годишният и съпруг Роналд от Ехрендиген. Самите те тествали продукцията първо върху себе си. Рут твърди, че едва сега, когато носи защитните гащи и спи под балдахин със съответната защита има спокоен сън, а ако излезе навън без защита я боли глава, чувства тежест в гръдния кош и се чувства изчерпана.
След проучване на пазара, на технологиите и на нагласата на съотечествениците си, от които 10 процента изпитва панически страх от 5G лъчите, миналата събота Рут и Роналд най-после отворили магазина си в швейцарския кантон Арговия.


В търговския обект може да се купят мъжки боксерки, детски шапки, сутиени, рокли, вложки за джобове, спално бельо и дори балдахини за спалня, изработени от специална тъкан на памучна основа, която пази от електромагнитно излъчване, мобилни устройства и WLAN. Според „Ааргауер цайтунг“ това е първият подобен магазин в света.


Според търговците тайната на защитата е проста – в тъканта са вплетени фини метални структури, които дават ефекта на екранирането. Като за швейцарските условия, където всичко трябва да бъде документирано, боксерки, прашки, слипове и тем подобни са със сертификат, с уверението, че защитата от нежеланите вълни стига до 99.8 процента. По информация на сайта на продавачите стоката е произведена в малки фирми в България и Турция.
В онлайн каталога на Wavesafe мъжки боксерки струват „само“ 45 швейцарски франка, докато за риза мъжете трябва да извадят вече 220 франка. Специални пояси има за бременни жени и те струват 120 франка, обхващат целия корем и туловището на жената около утробата. Между 210 и 250 франка струват устройствата за измерване на вредното облъчване.
Страхове от вредните лъчи на съвременните технологии изпитват 10 на сто от населението на Швейцария, а в страната действат и групи за взаимопомощ по този въпрос. Подобни групи има и в Швеция, но там страхът от 5G лъченето бил официално признат за болестно състояние.

Сподели публикацията