Благоевград. Опашки и хаос на ГКПП „Кулата“ в деня, в който хиляди българи се върнаха от южната ни съседка след великденските празници. Часове наред трябваше да чакат тези, които нямат ваксини или пък е изтекъл 72-часовия срок на PCR теста им.

Още в ранните следобедни часове се разбра, че прибирането от Гърция няма да бъде безпроблемно. И ако хората с поставена ваксина и неизтекъл PCR тест минаваха сравнително бързо границата, то за останалите чакането се оказа непредвидено дълго. Причината – хората без ваксини и тестове трябва да се редят на опашка, за да оставят адресите си за карантина в България.

„Много бавно стават нещата. Това е безумие”, коментира пред Нова тв един от чакащите.

Седмица до старта на летния сезон в Гърция, съседите подготвят плажовете си

За да бъдат добавени в регистрите на РЗИ, хората чакаха около два часа. Забавянето до голяма степен се оказа заради липсата на достатъчно служители от здравната инспекция на границата.

Изискването за ваксина или отрицателен тест изненада голяма част от пътуващите. На опашката възникваха различни казуси.

„Не е ясно какво става с хората, които имат клетъчен имунитет и антитела. Аз например имам такъв, но трябва да съм под карантина”, каза друг пътуващ.

Въпреки опитите ни не успяхме да открием представители на здравните ни власти, които да коментират проблема на границата.

Източник Нова тв

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA