Добрич се допитва до жителите си какъв да бъде градският център
Добрич се допитва до жителите си какъв да бъде градският център
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Гражданите на Добрич ще бъдат попитани в анкета как оценяват състоянието на пешеходната зона, дали ремонтът й търпи отлагане и какъв да бъде бъдещият градски център, обявиха от общината.
Настилката трябва да бъде подменена с плочи от гранит, които да позволяват при нужда движението на пожарни автомобили и линейки в зоната, съобщи БТА, позовавайки се на кмета Йордан Йорданов. По думите му общината ще търси финансиране за проекта по европейски програми, от собствени бюджетни средства или кредит, като е възможно до края на мандата да започнат и строителните работи.
Заместник-кметът по устройство на територията Пенчо Керванов поясни, че ще бъде подготвено концептуално решение за промяната, което ще отчете мнението на гражданите. На пешеходната алея могат да бъдат изградени нови кътове за отдих, за културни събития и други, така че да бъде оформен цялостен архитектурен ансамбъл. Благоустрояването, което според общината трябва да обхване и площадите “Свобода” и “Демокрация”, може да се извърши поетапно.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията