Slide
Slide

Зимата разпалва въображението за нови удоволствия не по-малко от лятото. И предлага не по-малко сезонни развлечения.

Трябва да имаш истински гореща кръв, за да обядваш в този леден ресторант. Но клиентите изглеждат напълно щастливи и забравили за студа. Заведението е част от леден хотел в леден град, издигнат в Харбин за прочутия фестивал на ледените фигури, който всяка година успява да смае света. Харбин е един от най-студените китайски градове.

Лиу Цянмин, мениджър на заведението: Тук, в Харбин снегът е нашата специалност и се гордеем с това. Щом можем да си играем сред лед, защо да не можем да създадем топло място за хапване и по едно питие сред ледена обстановка. Създадохме ледената къща, за да привлечем повече туристи и да предложим на посетителите възможността да усетят огън и лед едновременно.

Питър, турист от Сингапур: Дойдохме тук, за да усетим как се живее при температура под нулата. Обикновено тези ресторанти с горещи ястия, които се приготвят на масата, са добре отоплени. И сега за първи път виждам подобно нещо. Отначало е студено, но после се стопляш.

Да предложим питие звучи добре, но бирата тук замръзва точно за 20 секунди и затова някои клиенти предпочитат водка.

Зън Юки, клиентка: Да изпиеш питие в този леден интериор е доста сгряващо и много стимулиращо!Ресторантът, който е част от ледения фестивал в Харбин, ще остане отворен до края на март.

БНТ

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията