Slide
Slide

Лондон. Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща в Лондон с министъра на икономическото развитие и туризма на Черна гора Горан Джурович. Двамата обсъдиха идеята, която е от преди пандемията, да стартират полети между София и Подгорица.

Шефът на световния снукър посети щанда на България в Лондон, ще агитира повече британци да дойдат у нас

„Полетите ще дадат възможност да привлечем повече гости от Черна гора на почивка през зимния сезон – в курортите ни Банско, Пампорово и Боровец“, сподели пред Bgtourism.bg Димитров. Планира се рекламна кампания на страната ни в Черна гора, която да подобри информираността на местните жители относно възможностите за туризъм в България.

Министър Димитров участва в министерска среща на високо ниво по време на изложението WTM в Лондон

Илин Димитров с Зураб Пололикашвили – генерален секретар на СОТ

На международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон Димитров проведе над 20 срещи на високо ниво с водещи представители на туристическия бранш, министри на други страни и председателят на UNWTO. Във фокуса на срещите бяха разговори с авиокомпании и водещи туропратори на Острова, като Флайнас, Джет ту Холидей, Фрапорт и Луфтханза груп.

WTM Лондон: Министерството на туризма ще проведе мащабно “роуд-шоу” в Германия

В разговора с Флайнас той увери, че България се стреми да стъпи на нови пазари като Саудитска Арабия. В отговор представителите на компанията потвърдиха, че те имат конкретен интерес към страната ни и очакваме полети до България. Българският министър на туризма получи покана от своя колега в Саудитска Арабия за министерски форум на високо равнище в Рияд, който ще се проведе в края на месеца.

България и Турция засилват сътрудничество си в туристическия сектор

„Вместо да се стремим „да се върнем към нормалното“, е време да преосмислим целите, бизнес моделите, веригите на стойността на туристическата индустрия в един по-прагматичен и систематичен подход“, каза Димитров.

„Благодаря на екипа на Министерството на туризма за подготовката и прекрасната организация. За пръв път от много време съм щастлив от това как изглежда щандът ни! Не ме бяха и пощадили – имах срещи през 30 минути и изключително натоварена програма. Но, все пак за това отиваме в Лондон, за да работим здраво и да представим България в най-добрата й светлина! Мисля, че задружно успяхме!“, сподели в своята страница министърът на туризма, който днес се прибира в страната ни.

WTM Лондон: Наситена програма от срещи за активизиране присъствието на България на чуждите туристически пазари

Сподели публикацията