Шефът на световния снукър посети щанда на България в Лондон, ще агитира повече британци да дойдат у нас
Шефът на световния снукър посети щанда на България в Лондон, ще агитира повече британци да дойдат у нас
Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. Джейсън Фъргюсън – председател на световната асоциация по професионален билярд и снукър, посети щанда на България на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон. Той бе приветстван от министъра на туризма д-р Илин Димитров.

Сред темите на разговор бе европейското първенство по скунър за мъже и жени, както и за сеньори, което ще бъде от 4 до 17 юни 2023 г. в Албена. Двамата обсъждаха и възможността страната ни да се върне на картата на световния снукър с домакинство на голям ранкинг турнир, който ще бъде имиджов за страната ни.

Председателят на българската федерация Олег Велинов на срещата между Фъргюсън и Димитров. Екипът на Албена представя възможностите си за туризъм и спорт в британската столица

Грандиозното събитие по снукър в българския курорт през следващата година ще бъде в новооткритата зала Перуника. Спортната проява официално бе обявена на туристическото изложение в Лондон. Президентът на световната федерация по снукър ще представи състезанието пред английска публика и ще покани британците да участват.

Нова рубрика в Bgtourism.bg разкрива възможностите и готовността на Катар за световното първенство по футбол

Джейсън Фъргюсън е е бивш английски професионален играч на снукър и настоящ председател на Световната асоциация по професионален билярд и снукър. Той достигна Световното първенство по снукър три пъти и беше в продължение на четири сезона сред топ 32 играчи в света, достигайки върхова позиция на №28.

Сподели публикацията