Slide
Slide
Доха. На 20 ноември започва световното първенство по футбол. Домакин е Катар. Шампионатът на планетата за първи път се провежда в Близкия изток и в арабския свят. За последен път се реализира в този формат. Има много уникални неща, които отличават този форум, а едно от тях е, че за първи път всички стадиони и мачове ще се проведат в един град – Доха. Това ще спести ценно време на запалянковците, които ще могат да гледат повече от един мач на ден.
Екипът на Bgtourism.bg и на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday (част от медийното ни портфолио) имаше привилегията да получи специална покана от най-добрата авиокомпания в света Qatar Airways и ексклузивната възможност на място да провери готовността на домакините за голямото събитие.
В държавата Катар са готови! Готови са да впечатлят света, да организират най-доброто световно първенство, след което всички ще говорят само за Катар! По време на Мондиала ще имаме кореспондент, който ще предава интересни новини, а до началото на шампиона ще Ви поднесем актуална информация и снимки в новата ни рубрика „Катар ‘2022“. Започваме с летището, което ни очарова със своите възможности за първокласно обслужване. То разкрива философията на домакините, че всеки гост е важен!
Основното летище и център на Qatar Airways е международното летище Хамад, което бе избрано за най-доброто летище в света за 2022 г. Тази награда получава за втора поредна година, като гарантира, че пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на полетите си, знаейки, че пътуват с най-добрата авиокомпания в света през най-доброто летище в света.
Предлагайки обстановка, характерна за 5-звезден хотел, салоните на международното летище Хамад ще променят представите Ви за летищни салони и изживяването в тях.
Al Safwa First Lounge – всеки сантиметър, всеки елемент и всеки детайл е специално създаден, така че да осигури най-луксозното изживяване за пътуващите в първа класа. Усилията на домакините са насочени към издигането на всеки миг до съвършенство, и в най-дребния детайл, така че да се насладите на безупречно пътуване от начало до край. Вдъхновен от дизайна на Музея на ислямското изкуство в Доха, Al Safwa First Lounge съчетава изискана културна обстановка с простота и изящество. С цвят на пясък, безупречни мраморни детайли е декориран целия салон. Отворените пространства са луксозно обзаведени, за да вдъхновяват гостите и да създават несравнимо усещане за спокойствие. Основни акценти, които допринасят за хармоничната атмосфера в салона, са декоративните елементи като големия фонтан, изобилната естествена светлина и образците на ислямските изящни изкуства и артефакти, взети на заем от Музея на ислямското изкуство. Кулинарните творения в Al Safwa First Lounge са емблемата на истинското луксозно изживяване, което е част от идеята да си в първа класа.
Ресторантът с 250 места предлага галещи небцето вкусове, вдъхновени както от международната, така и от арабската кухня, както и първокласни напитки. От възхитителни ордьоври до апетитни предястия, гостите могат да избират от подбрани емблематични ястия а-ла-карт, прясно приготвени с местни продукти.
Същинското удоволствие е в спа център QSpa. Разполагащо с девет стаи за процедури, това е мястото, където можете да поглезите всичките си сетива с избрани специални процедури, които ще Ви освежат и изпълнят с енергия.
Преди полета можете да се потопите и в отпускащо джакузи, да си направите маникюр или педикюр или да се заредите с енергия в залата за почивка. Ексклузивно първокласно изживяване Al Safwa First Lounge е ярък пример за арабско великолепие и елитна ексклузивност в изискана атмосфера. Предназначен е за онези, които обръщат внимание на всеки малък детайл в живота и искат да изживеят до край всеки миг. Това е едно наистина първокласно изживяване, създадено специално за Вас.
Al Safwa First Lounge се намира на ниво 3 и има отделен вход непосредствено след зоната за проверка.
Сладолед с шафран е едно от ВИП предложенията
Qatar Airways предоставя възможност и на всички пътници от икономична класа да се възползват от ВИП салоните на Международното Летище Хамад в Доха, като срещу достъпна цена могат да се насладят на пет звездно обслужване и място за отдих до следващата дестинация в салоните Al Maha, Al Mourjan и Oryx.
Сподели публикацията