Slide
Slide

Варна. На тържествена церемония в морската столица връчих на директора на РТВЦ Варна Маргарита Бобева плакет и грамота „за цялостен принос в устойчивото развитие и утвърждаване на авторитетна и силна регионална медия, качествена телевизионна журналистика и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на Бранд България“.

Министърът на туризма д-р Илин Димитров изрази благодарност, че вече 50 години журналистите от регионалния център на обществената медия представят града като прекрасно място за туризъм и са стожер на истината, на професионализма в журналистиката и на достоверната информация във времена на фалшиви новини и инфодемия.

“Подчертах, че предаването „№1 Туризмът“ е станало основа дори за написването на учебници по туризъм с практичния си подход при представянето на спецификите на туризма. Обсъдих с ръководството на БНТ и конкретни идеи, с които обществената телевизия да подкрепи българския туризъм”, каза Димитров.

Беше обсъдена възможността в продукциите и филмите, продуцирани от Българската национална телевизия, страната ни да бъде максимално представена и рекламирана – като се показва красотата на природата й, богатата история и културно наследство по нашите земи.

Друга идея, която е била коментирана, е как прогнозата за времето да бъде представяна така, че да помага за развитието на вътрешния пазар, като улесни желаещите да практикуват туризъм у нас.

Следващата седмица предстои и среща в София, на която ще бъдат уточнени конкретни детайли по двете инициативи, добави служебният министър.

Сподели публикацията