Огромен интерес към инициативата “Нощ под звездното небе на Рожен”, местата бързо бяха изчерпани
Огромен интерес към инициативата “Нощ под звездното небе на Рожен”, местата бързо бяха изчерпани
Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. За броени часове бяха изчерпани всички места относно инициативата на Института по астрономия с НАО „Рожен“ към БАН “Нощ под звездното небе на Рожен”. Събитието в емблематичния в община Чепеларе туристически обект се организира за първи път и е насрочено за 14 август (събота) от 19:00 до 23:00 часа в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“, където участниците ще отправят поглед към различни небесни обекти и ще поговорят за астрономия и за Вселената.

Чепеларе и Пампорово са едни от най-посещаваните дестинации през лятото

“КРАЙ НА ЗАПИСВАНИЯТА! Благодарим ви за огромния интерес към събитието! За едно денонощие записалите се запълниха капацитета за посетители и вече не приемаме резервации. Посетителите, които нямат потвърдена резервация за събитието, няма да бъдат допуснати.
Следете нашата Facebook страница за повече информация около предстоящи събития”, обявиха организаторите в социалните мрежи.

По време на свободните дискусии и прожекции на тема астрономия и всичко, свързано с Космоса посетителите ще имат възможността да се срещнат с астрономи от института, да научат любопитни факти и да зададат своите въпроси.

Д-р Татяна Ангелова: Чистият въздух в Родопите е и лечебен

Финалът на вечерта ще предложи наблюдения на небесни обекти от Слънчевата система и отвъд нея в реално време с 30-см посетителски телескоп. Изображенията ще бъдат улавяни от високочувствителна камера за видеорегистриране и ще се визуализират върху екран.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията