Slide
Slide

Чепеларе. За броени часове бяха изчерпани всички места относно инициативата на Института по астрономия с НАО „Рожен“ към БАН “Нощ под звездното небе на Рожен”. Събитието в емблематичния в община Чепеларе туристически обект се организира за първи път и е насрочено за 14 август (събота) от 19:00 до 23:00 часа в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“, където участниците ще отправят поглед към различни небесни обекти и ще поговорят за астрономия и за Вселената.

Чепеларе и Пампорово са едни от най-посещаваните дестинации през лятото

„КРАЙ НА ЗАПИСВАНИЯТА! Благодарим ви за огромния интерес към събитието! За едно денонощие записалите се запълниха капацитета за посетители и вече не приемаме резервации. Посетителите, които нямат потвърдена резервация за събитието, няма да бъдат допуснати.
Следете нашата Facebook страница за повече информация около предстоящи събития“, обявиха организаторите в социалните мрежи.

По време на свободните дискусии и прожекции на тема астрономия и всичко, свързано с Космоса посетителите ще имат възможността да се срещнат с астрономи от института, да научат любопитни факти и да зададат своите въпроси.

Д-р Татяна Ангелова: Чистият въздух в Родопите е и лечебен

Финалът на вечерта ще предложи наблюдения на небесни обекти от Слънчевата система и отвъд нея в реално време с 30-см посетителски телескоп. Изображенията ще бъдат улавяни от високочувствителна камера за видеорегистриране и ще се визуализират върху екран.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията