Slide
Slide

София. Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставката на здравния служебен министър д-р Стойчо Кацаров. Препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър – основни летни дестинации, избрани като че ли на случаен принцип, доведе до хаос, недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона, твърдят от най-голямата организация на туроператори и туристически агенти.

Сезонът за туризма приключи, според Обединение “Бъдеще за туризма”

ОБТ ще алармира и търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.

Здравното министерство препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция

„Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират“, се посочва още в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо Здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации. Има толкова страни, където ситуацията е далеч по-тежка, като например Индия и Бразилия, защо точно Гърция и Турция, питат от Сдружението.

„Оставаме с впечатление, че някой в Министерството на здравеопазването нарочно и целенасочено желае да вреди на бизнеса ни, а в Министерството на туризма никой не се интересува и застъпва за фирмите за изходящ туризъм“, обобщава Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията