Св. св. Константин и Елена/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. За първи път Св. св. Константин и Елена става сцена на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. От 10 до 15 август първият български морски курорт е домакин на майсторски класове по цигулка на българо-австрийския концертен цигулар проф. Марио Хосен – артистичен директор на ММФ „Варненско лято“.

Гости на курорта и ментори на талантливи млади музиканти ще бъдат също живеещият и работещ в САЩ кларинетист Илиян Илиев, българският флейтист и доктор по музикознание Ивайло Василев, а също и виолончелистката Лиляна Кехайова – една от най-страстните изпълнителки на солова камерна музика. Изтънчеността и обаянието на Изтока край морето ще донесе мецосопраното Мичико Дате от Япония. Менторите и техните ученици от Австрия, Испания, Румъния, Турция, Литва и България ще видим в 3 концерта в Св. св. Константин и Елена.

На 12 август е „Гала на младите виртуози“ в Търговски център Приморски. На 13 август за любителите на класическата музика са „Следобедно виенско кафе с бутиков концерт“ в Хотел Астор Гардът и „Концерт под звездите“ в Търговски център Приморски. Входът е свободен. Концертите се реализират с подкрепата на Международен музикален фестивал „Варненско лято“ и Община Варна.
Програма
12 август
20:30 Гала на младите виртуози
Локация: Търговски център Приморски, сцена с часовникова кула
13 август
17:00 Следобедно Виенското кафе с бутиков концерт
Локация: Хотел Астор Гардън, зала Романс
20:30 Концерт под звездите
Локация: Търговски център Приморски, сцена с часовникова кула

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията