Мамая (Румъния), снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Букурещ. Румънското правителство отпуска до 150 000 евро безвъзмездна подкрепа на туроператорите в битката им срещу Covid-19. Средствата са по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ 2014-2020. Тя е насочена към малките и средните предприятия, като за евро средствата могат да кандидатстват и туроператорите, съобщават управляващите в своя Monitorul Oficial от 6 август.

TripAdvisor обяви отличниците в туризма за 2020 г., гръцки и турски курорти и хотели са сред най-добрите в света

Малките фирми, които са реализирали оборот през 2019 г. между 5 000 и 13 500 евро, стойността на безвъзмездните средства, за която могат да подадат документи, е 2 000 евро. Компаниите с оборот между 13 501 и 1 милион евро могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ,  определена на 15% от оборота, която не може да надвишава 150 000 евро. За бизнеса с оборот над 1 милион евро максималната стойност за помощ е 150 000 евро.

Подпомагат туроператорите с 10 млн. лева (видео)

Премиерът на Румъния Лудовик Орбан

Външно министерство: Руснаците, които са били в България и са били изрядни, ще могат да получат 2-годишни визи

Припомняме Ви, че туристическият бранш в цял свят бе един от най-засегнатите, а туроператорите и турагентите бяха поставени между хотелиерите и своите клиенти. Седмици наред бяха спрени продажбите – нещо, което никога не беше се случвало.

Добри новини за желаещите да почиват в Турция! Чартърите започват от 4 септември, цените паднаха значително, а туроператори поемат PCR тестовете на туристите

Подкрепата на румънското правителство ще даде възможност на туроператорите глътка въздух в битката им да оцелеят като бизнеси и да съхранят работни места.

Най-важните новини от туризма при туроператорите тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията