Снимка bgtourism.bg
Slide
Slide

Кранево. Започна премахването на една от най-грозните сгради в курортно селище Кранево. Постройка е на ниво строеж повече от 25 години и с визията отбляскваше туристите от България и чужбина въпреки големите инвестиции на това място. Днес започнаха да премахват първите панели след много сигнали, които местни жители и туристи са подали, съобщи за bgtourism.bg кметът на Кранево Румен Николов. Той посочи, че

мястото се превърнало в свърталище на наркомани, проститутки и бездомници.

Отнело е време, за да бъде открит стопанинът на постройката, като през годините са се сменили много притежатели на имота.

Кранево ежегодно приема хиляди туристи и е домакин на престижни фестивали и спортни мероприятия от най-високо ниво. Досега гостите на селището гледаха на сградата като на декор от филм на ужасите. За новия сезон Кранево ще посрещне туристите с нови възможности и визия.

Последният собственик е бившият областен управител Стоян Ковачев, който бе губернатор на Добричка област през лятото на 2001 година, добави Николов. Той веднага е реагирал и вече тече премахването на сградата, намираща се на златно място в Кранево – само на метри от красивия плаж с фин пясък. В днешните ранни следобедни часове с кран работниците на обекта сваляха панелите.

Уникален на Балканите Розариум отваря врати през юни 2021 г. край Варна (видео)

В същото време Николов посочи, че Кранево все повече започва да прилича на истинско европейски спортно селище. Принос за това имат двата спортни ваканционни комплекса „Терма вилидж“ и „Аквалайф“. Кметът на Общината Николай Ангелов също подкрепял развитието на селището и туризма в в Кранево като дестинация за спортен и семеен туризъм.

Легловата база ще бъде увеличена за още 600 туристи.

Бизнесмени от Силистра вдигат хотел с 300 легла. „Аквалайф“ се разширява с още 50-60 стаи. Вдига се и още един нов хотел от местни бизнесмени, който ще посреща още около 250 души.

В момента официално в село Кранево има 7 000 легла, но цифрата е повече от 10 000, тъй като в момента върви прекатегоризация и част от обектите не са качени в програмата, посочва още кметът. На територията на Кранево има 159 обекта за настаняване – хотели, къщи за гости и стаи за гости, добавя Николов.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията