Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Ако лято 2019 не се радваше на достатъчно туристи по родното Черноморие, този сезон се очакват още по-малко. Според хотелиери отливът ще е с близо 10%, което създава огромни трудности на бранша.

„Колегите са в ситуация на незнание какво ще се случва – дали ще продължи този спад, да назначават ли рано персонал, как ще се обслужват кредити, ако продължи спада и как въобще ще върви сезона“, каза за bgtourism.bg председателят на сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева.

От близо седмица туроператори започнали да отчитат спад на ранните записвания за летните ни курорти. Южното ни Черноморие е една от най-привлекателните дестинации за израелски туристи. Заради коронавируса обаче, първите ще пристигнат у нас с месец закъснение, а не както предни години през април.

„Отложихме чартърната програма за 3-ти май, като на 100% не е сигурно. Плановете са да започне на 3-ти май. Всичко зависи от обстоятелствата, които ще се наложат през следващия месец“, каза Виолета Глухова, която е туроператор.

„Пазарът Израел е динамичен. Ако го нямаше коронавируса това можеше да се промени. За съжаление към момента няма нищо оптимистично и едва ли ще променим тази статистика“, допълни почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.

Към този момент няма отказани резервации, колкото и да са малко те. Браншът се притеснява обаче, че ако има случай на коронавирус в Бургаския регион, сезонът е обречен.

Давид Сукнаров
Кореспондент на bgtourism.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията