Уникален на Балканите Розариум отваря врати през юни 2021 г. край Варна (видео)
Уникален на Балканите Розариум отваря врати през юни 2021 г. край Варна (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Уникален за България и на Балканите Розариум започва да се прави това лято. По план той ще посрещне първите си гости през юни 2021 година, научават първи читателите на bgtourism.bg от създателите Цветомир Цонев и Светла Касабова. Ландшафтен архитект на красивата градина е Димитър Братоев. Розариумът ще бъде разположен до “Исторически парк” във варненското село Неофит Рилски, което вече е притегателно място за хиляди туристи от десетки държави. Гостите ще се наслаждават на уникални градини с десетки хиляди рози, ще има билки, които са използвали в древността, както и места за отдих.

Проектът, който ще бъде на площ от 4,5 декара включва и административна сграда. В центъра на Розаруима ще има огромна позлатена скулптура на златна роза, която в близките години ще бъде една от най-желаните инстаграм точки. Инвестицията на проекта е на стойност половин милион лева.

Цветомир Цонев и Светла Касабова са собственици на компанията “Магията на Българската роза”, която се утвърди у нас със своите красиви и желани сувенири. Сред най-търсените техни артикули от туристите от чужбина са позлатените рози. Изграждането на Розариума ще позволи да бъде разширено производството на галванизирани продукти (с употреба на мед, сребро и злато) естествени рози, лавандула,
орхидея, житни класове и други растителни видове, подбрани с внимание и усет към детайла.
Целта е брандът “Магията на Българската роза” да се превърне в нарицателно име за висококачествен продукт с голяма положителна символика, споделя Цонев.

Като туристически атракцион Розариумът ще включва:

❖ Беседа “Пътят на розата през вековете”. Събрани артефакти от достоверни източници, проследяващи магическото присъствие на нейно величество Розата.
❖ Изработване “Цветето на любовта”- една от най-интересните атракции за групи. Всеки желаещ ще може да си избере естествена роза, да я позлати и да увековечи послание в нея на принципа “Предай добро нататък”.
❖ “Залдас” (от тракийски злато) – поръчково отгледана позлатена роза за специален повод. Онези, които изберат конкретно цвете (от вече наличните, засадени в розариума или от каталог с опция за засаждане) ще разполагат с невероятната възможност целият процес по производство на техния уникален сувенир да бъде документиран под формата на кратко видео, което ще проследява растежа и развитието на цветето до получаване на крайния продукт.

Оценките на българските хотели в Booking започват да зависят и от козметиката, която предлагат на гостите си

Руслан Йорданов

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията