Slide
Slide

Варна. Уникален за България и на Балканите Розариум започва да се прави това лято. По план той ще посрещне първите си гости през юни 2021 година, научават първи читателите на bgtourism.bg от създателите Цветомир Цонев и Светла Касабова. Ландшафтен архитект на красивата градина е Димитър Братоев. Розариумът ще бъде разположен до “Исторически парк” във варненското село Неофит Рилски, което вече е притегателно място за хиляди туристи от десетки държави. Гостите ще се наслаждават на уникални градини с десетки хиляди рози, ще има билки, които са използвали в древността, както и места за отдих.

Проектът, който ще бъде на площ от 4,5 декара включва и административна сграда. В центъра на Розаруима ще има огромна позлатена скулптура на златна роза, която в близките години ще бъде една от най-желаните инстаграм точки. Инвестицията на проекта е на стойност половин милион лева.

Цветомир Цонев и Светла Касабова са собственици на компанията „Магията на Българската роза“, която се утвърди у нас със своите красиви и желани сувенири. Сред най-търсените техни артикули от туристите от чужбина са позлатените рози. Изграждането на Розариума ще позволи да бъде разширено производството на галванизирани продукти (с употреба на мед, сребро и злато) естествени рози, лавандула,
орхидея, житни класове и други растителни видове, подбрани с внимание и усет към детайла.
Целта е брандът “Магията на Българската роза” да се превърне в нарицателно име за висококачествен продукт с голяма положителна символика, споделя Цонев.

Като туристически атракцион Розариумът ще включва:

❖ Беседа “Пътят на розата през вековете”. Събрани артефакти от достоверни източници, проследяващи магическото присъствие на нейно величество Розата.
❖ Изработване “Цветето на любовта”- една от най-интересните атракции за групи. Всеки желаещ ще може да си избере естествена роза, да я позлати и да увековечи послание в нея на принципа “Предай добро нататък”.
❖ “Залдас” (от тракийски злато) – поръчково отгледана позлатена роза за специален повод. Онези, които изберат конкретно цвете (от вече наличните, засадени в розариума или от каталог с опция за засаждане) ще разполагат с невероятната възможност целият процес по производство на техния уникален сувенир да бъде документиран под формата на кратко видео, което ще проследява растежа и развитието на цветето до получаване на крайния продукт.

Оценките на българските хотели в Booking започват да зависят и от козметиката, която предлагат на гостите си

Руслан Йорданов

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията