Slide
Slide

София. VII-та годишна конференция на Travel Academy и второто издание на Bulgarian Travel Academy Awards, които трябваше да се проведат в началото на април, са отложени за октомври 2020 година, съобщиха организаторите за bgtourism.bg. Решението им е продиктувано от новите мерки, които Министерският съвет взе на извънредно заседание вчера.

Правителство реши още министърът на здравеопазването, на основание чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето, да издаде заповед за: преустановяване на присъствените форми на учебни занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и другите обучителни институции и организации в областите Габрово и Плевен; преустановяване на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия на територията на страната; преустановяване на всички спортни мероприятия в областите Габрово и Плевен; провеждане на спортни мероприятия в страната само при закрити врати (без публика).

Заседание на МС от 08.03.20

„На база това решение и проблемите, които се създават за бизнеса поради разпространението на заболяването COVID-19 и с цел минимизиране на загубите по организирането на събитията, ние от Travel Academy, взехме решение за отлагане на VII-та годишна конференция на Travel Academy и второто издание на Bulgarian Travel Academy Awards. Вярваме, че мярката за спиране на всички мероприятия на закрито ще бъде разширена до още по-голям обхват и не искаме да изчакваме до последния момент за да вземем това решение“, споделят организаторите от Travel Academy.

Те посочват, че за първи път от 2013-та година насам годишната конференция на Travel Academy ще бъде отложена за друга дата. Новите дати за провеждане на най-значимата конференция за туристическата индустрия са 9 и 10 октомври 2020 г. Всички условия за участниците в годишната конференция и изложителите ще бъдат спазени и тяхното участие остава защитено, като ще поднесем компенсация персонално до всеки един регистриран участник. Вече са променени всички дати, видове билети и условия за регистрация за VII-та годишна конференция на Travel Academy в сайта на събитието.

Второто издание на Церемонията по награждаването на победителите в Bulgarian Travel Academy Awards и цялата кампания по номинация, гласувания на публика и жури също се отлагат. Новите срокове и дати вече са актуализирани в сайта www.travel-awards.bg.

Така графикът на събитията на Travel Academy става:

  • 19.09 – 20.09.2020 – Нощ на Хотелите
  • 09.10 – 10.10.2020 – VII годишна конференция на Travel Academy
  • 09.10.2020 – Церемония по награждаване победителите в Bulgarian Travel Academy Awards
  • 28.11 – 29.11.2020 – Travel Expo

„Свидетели сме на безпрецедентна ситуация и наблюдаваме огромни сътресения в туристическия бизнес. Искрено се надяваме тази икономическа криза да отмине бързо и бизнесът да започне да се възстановява максимално бързо. Целият екип на Travel Academy е на разположение за въпроси, консултации и ще съдействаме с каквото можем на всеки туристически бизнес“, обобщават от Travel Academy.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията