Slide
Slide

Чепеларе. Ситуацията с пътя до една от най-известните и посещавани туристически забележителности в Родопите – Чудните мостове, е била във фокуса на днeшната среща в община Чепеларе между председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и кмета Боран Хаджиев.

Чепеларец дава „криле“ на туристите, за да видят красотата на Родопите от птичи поглед (видео)

На срещата са били обсъдени инфраструктурните проекти в Пампорово и Чепеларе, както и ситуацията с пътя до Чудните мостове, която трупа негативи върху Община Чепеларе след множество сигнали от туристи до медии. Това, което туристите не знаят, е фактът, че по регламент път, който не води до населено място, не може да разчита на финансиране по програма, а за Община Чепеларе сумата от 10 милиона лева, колкото са необходими за цялостен ремонт на пътя, е непосилна.

Кметовете на Велинград, Чепеларе и Сандански пред bgtourism.bg: БУБСПА ни обединява и ни дава визията за национална стратегия на здравния туризъм за десетилетия напред

Чудните мостове, снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg

Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят

Хаджиев запозна д-р Дариткова с важни за общината проблеми, като преди всичко благодари за съдействието по отношение на Филиала за спешна медицинска помощ в Чепеларе, който ще бъде преустроен и разширен по обществена поръчка с прогнозна стойност 338 542 лв без ДДС, обявена от Министерство на здравеопазването. Кметът изрази увереност, че Община Чепеларе може да разчита на съдействие от правителството и по всички останали проблеми и начинания.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията