Атанас Терзиев и доц.Тодор Радев
Slide
Slide

Бургас. Бордът на директорите на „Слънчев бряг“ АД взе решение да отпусне стипендия за желаещите от Бургаска област да завършат една от най-добрите магистърски програми по туризъм. Обучението започва в началото на месец октомври във Висшето училище по маркетинг  – Варна, съобщи пред БНР ректорът на университета доц. Тодор Радев.

„Магистърската програма по туризъм на ВУМ е много гъвкава и модерна. Тя е за работещите хора. Не случайно е оценена толкова високо. Ако има повече достойни кандидатури, можем осигурим финасиране и за тяхното обучение“, каза доц. Радев.  По тази програма студентите завършват с българска и британска диплома за магистър.

Всички желаещи да се възползват от стипендията на  „Слънчев бряг“ АД за обучение още от тази година по престижната магистърска програма, могат да посетят страницата на университета  www.vum.bg, или да получат информация на място от дружеството.

Китайски туроператор остана очарован от наш ваканционен комплекс, от 2020 година започва да изпраща туристи и спортисти

Стъпката е част от проект на общинския съветник и кандидат за кмет на Несебър Атанас Терзиев, който от години работи за разкриването на обучителен Център по туризъм в Несебър към университета по мениджмънт.

Споразумението между Терзиев и ректора на Висшето училище по маркетинг вече е факт и приема на курсисти и студенти в Несебър започва от 2020 г. Според Атанас Терзиев, по този начин ще се постави началото на дългосрочното решаване на проблема с отлива на туристи заради нивото на кадрите в сектора за най-големия курортен комплекс в България.

През август Терзиев представи пред обществеността в Несебър предложение университетът за начало да се помещава в сградата на Центъра за култура „Артиум“ в града. Предстои то да бъде поставено на обществено обсъждане.

Сподели публикацията