Стоп кадър bTV
Slide
Slide
София. „Туроператорът“ Ана Маркова може да отнесе до 8 години затвор. Прокуратурата повдигна обвинение за престъпление в големи размери на българката, сочена от десетки за автор за измама с обещани екскурзии, като ги е завлякла с над 100 000 лева. В предаването bTV репортерите бяха показани сигнали на граждани, които твърдят, че са жертви на измама с евтини почивки. Схемата е една и съща. Техен познат е пътувал успешно веднъж с Ана Mаркова и това, оказва се, е достатъчно, за да се доверят на новата й оферта.
А предложенията звучат примамливо – като 6 нощувки в Дубай за 600 лева и 1000 лева до Бали. Никой не получава билет или ваучер за планираната ваканция. Тя пропада, а парите не се връщат.
Масово хората започват да се отказват. Търсят си парите обратно, но оправдания влизат в действие. Дори получават снимки от лечебни заведения. Обвинената Ана Маркова твърди, че сама е жертва на измама- работила с мъж, който бяга с парите. „Аз на никой не дължа пари, на мен ми дължат пари”, каза тя пред bTV. Две години, седем града (Пловдив, Първомай, София, Варна, Бургас, Провадия и Клисура) и имотна вреда в големи размери се оказват достатъчни съдът да вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража” и да повдигне обвинение за престъпление в големи размери, като посочи, че „туроператорката“ с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, като причинила имотна вреда в големи размери – общо 112 000 лева.
Сподели публикацията